Bibliotheek

Kennis is overal om ons heen. Online vind je natuurlijk fenomenaal veel informatie, maar wie een paper moet schrijven, opzoekwerk moet doen voor een opleidingsonderdeel of een eindwerk maakt, die ontdekt snel dat ook de bibliotheken van VIVES een schat aan informatie bevatten. De bibliotheekmedewerkers helpen je graag te vinden wat je zoekt, zowel op papier als online.

​Iedereen is welkom in onze bibliotheken. Studenten en personeelsleden van VIVES en de Associatie KU Leuven lenen gratis. Externe bezoekers kunnen voor €5 een lenerskaart krijgen waarmee ze gedurende 1 jaar materialen kunnen ontlenen.

Zoeken in onze collecties

Via Limo kun je de catalogus van de VIVES-bibliotheken raadplegen.

Campusbibliotheken

Op iedere campus, met uitzondering van campus Oostende VLOC, is er een bibliotheek met een specifieke collectie gericht op de opleidingen die op die campus worden aangeboden. Hieronder vind je informatie per campusbibliotheek:

Lenen, verlengen, reserveren

Meer info over lenen, verlengen, reserveren vind je op de Limo-pagina.

Toledo

Op Toledo kunnen studenten en personeel ook terecht in de community Bibliotheek. Omdat zoeken naar informatie niet altijd zo vanzelfsprekend is, hebben we in deze community heel wat informatie en demofilmpjes bijeengeplaatst. Heb je nog vragen? Lukt het niet zoals je zou willen ? Neem dan gerust contact met jouw campusbibliotheek en dan helpen we je graag verder.