Bibliotheek

Kennis is overal om ons heen. Online vind je natuurlijk fenomenaal veel informatie, maar wie een paper moet schrijven, opzoekwerk moet doen voor een opleidingsonderdeel of een eindwerk maakt, die ontdekt snel dat ook de bibliotheken van VIVES een schat aan informatie bevatten. De bibliotheekmedewerkers helpen je graag te vinden wat je zoekt, zowel op papier als online. Wat je allemaal van ons mag verwachten, kun je nalezen in het User Charter van de bibliotheken van de Associatie KU Leuven, waartoe VIVES behoort.

Campusbibliotheken

Elk van de zes VIVES-campussen heeft zijn eigen bibliotheek, met een specifieke collectie gericht op de studiegebieden die op die campussen worden aangeboden.  Specifieke informatie over de campusbibliotheken (o.a. openingsuren, locatie...) kan je hier vinden:

Catalogus Limo

Via Limo kun je de catalogus van de VIVES-bibliotheken raadplegen. In Limo vind je de fysieke collectie van VIVES en de andere LIBISnet-bibliotheken en de digitale collectie van de VIVES-bibliotheken (licenties en free full text).  Je ontleningen verlengen kan ook via Limo - Aanmelden - Mijn account.

Vind je iets niet in Limo? Probeer dan ook eens Antilope (tijdschriftencatalogus België) en Unicat (gemeenschappelijke catalogus Belgische universiteiten). En vergeet niet dat ook de openbare biblioteek in jouw stad of gemeente een grote bron van kennis kan zijn.