Waarschuwingsbericht

The subscription service is currently unavailable. Please try again later.

Werking van het Spellenarchief

Het Spellenarchief wil het gebruik van bord- en gezelschapsspellen stimuleren. Dit gebeurt door vormingen aan studenten, leerkrachten en medewerkers uit de sociale sector.

Bezoeken van het archief

Het Spellenarchief is vrij toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in spellen. De collectie spellen dient als studiecollectie en kan door iedereen ingekeken worden. Onze medewerkers helpen je graag verder op je zoektocht naar de meest geschikte spellen. Op deze pagina vind je de contactinformatie en openingsuren van het Spellenarchief.

Online raadplegen van de collectie

De meest relevante informatie over de spellen is terug te vinden verzameld in de centrale database www.speldatabase.be. Je vindt er de basisgegevens van elk spel, een korte recensie en beoordeling. We zorgen voor een beoordeling van een spel op basis van gebruik in de klas en in functie van aankopen voor gezinsspellen.

(Na)vormingen

Het Spellenarchief heeft een ruim aanbod aan (na)vormingen, zowel voor individuele geïnteresseerden als voor teams. Je kunt ook een teambuildingsactiviteit bij ons volgen.
Ook voor studenten en leerlingen uit het secundair voorzien we gepaste vormingen. Klik hier voor een lijst van alle vormingen van het Spellenarchief.

Spellen uitlenen

Via de online databank van het Spellenarchief zelf kun je wel materiaal raadplegen, maar niet uitlenen. De uitleendienst van spelmateriaal van het Spellenarchief verloopt via de campusbibliotheek van VIVES Brugge. De te ontlenen collectie bevat een 2500-tal spellen.

Testgroepen

Zowel voor het onderwijs als voor de zorgsector testen we spellen uit. Dit doen we niet alleen. Enkele scholen en voorzieningen helpen ons op weg om de beste spellen uit te zoeken. Deze spellen integreren we later in onze vormingen en beoordelen we op onze website. Hier vindt u meer informatie over hoe u zich kunt aanmelden als contactschool of als contactvoorziening.