Waarschuwingsbericht

The subscription service is currently unavailable. Please try again later.

Spelpakketten en testgroepen

Op deze pagina vind je meer informatie over de spelpakketten en testgroepen van het Spellenarchief, het grootste archief van gezelschapspellen ter wereld.

Themakoffers

Het Spellenarchief beschikt over een aantal thema spelkoffers die ontleend kunnen worden:

Buitenspeelkoffers

Buitenspeelkoffers zijn pakketten met buitenspellen en -speelgoed. deze koffers bevatten een 15-tal spellen die gemakkelijk buiten gespeeld kunnen worden. Naast een grote Mikado, Kubb en vier op'n rij, bevat de koffer ook een Mölkky, een ringwerpspel, een loopspel voor kleuters, CrossBoule en nog tal van andere spellen. De ontleenperiode is 1 maand. Uitleenprijs: 50 euro. Waarborg: 50 euro.

Pakket Go/Pente

Go is een van origine oosters bordspel voor twee spelers. Het wordt door miljoenen beoefenaars gespeeld in China, Korea, Japan en daar buiten. In de genoemde Aziatische landen is een groot aantal professionals actief en heeft het spel een grote bloei bereikt. Het pakket bevat 12 dozen van beide spellen Go en Pente. Ideaal dus om met de ganse klas te spelen. Het pakket bevat een duidelijke handleiding om de spellen te leren spelen, inclusief PowerPoint of Keynote presentatie. Ook hoogbegaafde kinderen zullen, net zoals bij het schaakspel, een grote uitdaging vinden in het spelen van Go. De ontleenperiode is 1 maand. Uitleenprijs: 30 euro. Waarborg: 40 euro.

Sociopoly

Sociopoly werd uitgebracht door het Jobcentrum in samenwerking met o.a. het Spellenarchief. Wil je dit spel graag eens uitproberen, dan kan dat. Het spel is 1 week te ontlenen via het Spellenarchief. Afhalen en terugbrengen kan enkel op woensdag, donderdag of vrijdag - na afspraak.

Testgroepen

Contactvoorzieningen

Sinds 2 jaar werken we samen met een aantal Contactvoorzieningen die ons helpen bij het uittesten van spellen. We richten ons op voorzieningen die werken met kinderen tussen 4 en 12 jaar.
Wij kiezen en leggen de spellen uit, jullie testen uit. U leest hier meer over dit project.
Voorlopig zijn hier geen plaatsen meer vrij.

 

Contactscholen

 

De Contactscholen draaien al een tiental jaar mee. Enkele scholen testen spellen uit en geven ons nog steeds advies.  U leest hier meer over dit project.
Voorlopig zijn hier geen plaatsen meer vrij.