• lichaamstaal.png

Lichaamstaal en non-verbale communicatie

Lichaamstaal en non-verbale communicatie (van zelfontwikkeling tot coaching) aan VIVES Zuid in samenwerking met CVO MIRAS Kortrijk

Wist je dat meer dan 90% van het effect van jouw boodschap wordt gecreëerd door lichaamstaal en non-verbale communicatie zoals lichaamshouding, stem en oogcontact? En dat meer dan 80 % zich op onbewust niveau afspeelt? In deze praktijkgerichte training word je bewust van het effect van jouw lichaamstaal. Je leert de signalen van anderen te interpreteren en we leren je de juiste technieken om jouw eigen lichaamstaal verder te ontwikkelen zodat je het gewenste effect bereikt (tijdens een sollicitatie, een functioneringsgesprek maar ook tijdens een eerste date of familiefeest!). 

Deze communicatietraining is bedoeld voor iedereen die zijn of haar vaardigheden in communicatie wil aanscherpen of uitbreiden en dus zowel professioneel als persoonlijk beter wil functioneren. Wil je jouw boodschap effectief overbrengen? Wil je een betere samenwerking en relaties met anderen bewerkstelligen? Wil je meer inzicht krijgen in effectieve communicatie?

Volgende aspecten kunnen aan bod komen tijdens deze interactieve training:

  • de kracht van non-verbale communicatie
  • bewust worden van de eigen lichaamstaal en uitstraling
  • hoe een zelfzekere indruk maken?
  • lichaamstaal lezen bij anderen
  • anderen hun gedachten, emoties en intenties beter begrijpen
  • omgaan met verschillende soorten gesprekspartners
  • actief en gericht luisteren
  • emotioneel intelligent communiceren
  • feedback (durven) geven en ontvangen

Docent

Dominique Maes: Master in de Educatieve Studies, docente bachelor in de toegepaste psychologie (VIVES) en trainer/coach (persoonlijke ontwikkeling & communicatie).

Data

Semester 1: 4 zaterdagen:  22/04/2018, 06/05/2018, 13/05/2018, 20/05/2018

Kostprijs

225 euro

Locatie

De cursussen vinden plaats op de vaste locatie: het gebouw van het studiegebied gezondheidszorg op VIVES-campus Kortrijk, Doorniksesteenweg 145, 8500 Kortrijk.  

Er is parkeergelegenheid op parking 2 via de oprit van de Etienne Sabbelaan.

Praktische info

Wie voor de start van de cursus annuleert, betaalt €20 administratiekosten.  Je meldt de annulatie schriftelijk aan Samenwerkingsverband VIVES-SAW en CVO MIRAS Kortrijk, t.a.v. Nancy Messiaen, Doorniksesteenweg 145, 8500 Kortrijk of via mail aan [email protected].

Deel dit via

Reeks 1:
za 19 nov – 26 nov – 3 dec – 10 dec 2016  van 9.30 tot 16.30u

Reeks 2:
za 22 apr - 6 mei – 13 mei – 20 mei 2017 van 9.30 tot 16.30u

250 euro