• event.png
  • dj.jpg
  • ostendbeach3.png
  • ostendbeach2.png

Music & Entertainment

Bachelor in het bedrijfsmanagement, afstudeerrichting eventmanagement, specialisatie Music & Entertainment aan VIVES Zuid

Uit je dak gaan op Tomorrowland, meebrullen op Rock Werchter, verwonderd zijn bij Cirque du Soleil, (stiekem) meedansen bij K3 …, that’s what makes you tick. Maar stond je er ooit bij stil dat achter die leuke activiteiten en evenementen een heuse industrie schuilgaat?

Ontelbare mensen werken hard om alles vlot te laten verlopen: ze stellen programma’s samen, coördineren de logistiek, zoeken sponsors, kiezen de juiste promotools, contacteren artiesten, voeren het management van bands, stippelen een strategie uit… Kortom: in de boeiende wereld van music en entertainment hebben ze van hun hobby hun beroep kunnen maken!

Maar ze weten ook dat artiesten niet van de hemelse dauw kunnen leven. Daarom hebben ze ook verstand van marketing, financiën, wetgeving e.d. Kies daarom voor een bachelor bedrijfsmanagement met het accent op events en music. Al van het eerste jaar ontdek je de wereld van evenementen, maar krijg je ook een bedrijfseconomische basis om ooit zelf te ondernemen en aan de slag te gaan in de muziekwereld.​

Waar kan ik met dit diploma aan de slag?
Wat leer ik in deze opleiding?
Hoe ziet mijn studieroute eruit?
Hoelang doe ik over deze opleiding?
Hoe organiseert VIVES deze opleiding?
Hoe ziet het vernieuwde programma eruit?
Ga ik tijdens deze opleiding op stage?
Kan ik tijdens deze opleiding ook naar het buitenland?
Wat kan ik na deze opleiding nog verder studeren?
Wat leer ik in deze opleiding?
Hoelang doe ik over deze opleiding?
Hoe organiseert VIVES deze opleiding?
Hoe verloopt mijn stage? 
Waar en wanneer leg ik examens af?
Waar kan ik met dit diploma aan de slag?
Wat kan ik na deze opleiding nog verder studeren?
Wanneer kan ik starten met de opleiding?
Wat is de ervaring van onze studenten?
Deel dit via
Uniek in Vlaanderen
S

Dit is een specialisatie binnen een professionele bacheloropleiding. Tijdens je opleiding kun je voor deze specialisatie kiezen.