• boekhouden.jpg

HBO5 - boekhouden

Graduaat HBO5 Boekhouden

Een goed zicht op de financiële stand van zaken is van groot belang voor een onderneming. Op basis van een adequate financiële rapportering binnen de eigen organisatie worden belangrijke beleidsbeslissingen genomen.  In de opleiding HBO5 Boekhouden leer je financiële gegevens verzamelen en verwerken tot informatie die het beleid ondersteunt. De Belgische en internationale boekhoudwetgeving, de controles door interne en externe auditors, de verschillende kostprijssystemen en de fiscale implicaties hebben voor jou geen geheimen meer.

Voor wie?

  • pas afgestudeerden uit het secundair onderwijs die nog eens 3 jaar studeren voor bachelor niet zien zitten. Op 2 jaar tijd kan je het HBO5 graduaatsdiploma behalen en word je klaargestoomd voor de arbeidsmarkt of kan je daarna nog kiezen om verder te gaan voor het bachelordiploma.
  • werkzoekenden die niet voldoen aan de VDAB-voorwaarden (om in het VDAB traject te stappen), maar zich door deze opleiding toch op korte termijn willen omscholen!
  • iedereen die geïnteresseerd is om een diploma Boekhouden te behalen, en die klassikaal dagonderwijs verkiest boven avondonderwijs of afstandsonderwijs.

Studieduur en traject

Je kan je diploma HBO5 Boekhouden behalen in dagonderwijs en avondonderwijs. Klik hier om meer te weten over de structuur en module-inhouden.

Dagonderwijs

Je kunt je diploma halen op 2 jaar tijd in dagonderwijs. De lessen gaan door van maandag t.e.m. vrijdag op de campus VIVES, Doorniksesteenweg 145, 8500 Kortrijk.

Avondonderwijs

Je kunt je diploma halen op 3 jaar tijd in avondonderwijs. De lessen gaan door van maandag t.e.m. donderdag van 18u30 tot 21u30. Locatie: cvo MIRAS - campus Kortrijk, Nelson Mandelaplein 1, 8500 Kortrijk

Wens je meer informatie over de specifieke modules ga naar module-inhouden.

Inschrijven

Inschrijven kan enkel ter plaatse op één van onze campussen:

- HBO5-campus cvo MIRAS - campus Kortrijk: Nelson Mandelaplein 1 in Kortrijk
- HBO5-campus Kortrijk VIVES - CVO HITEK: Doorniksesteenweg 145 in Kortrijk

Wat breng je mee bij inschrijven?

  • Je identiteitskaart
  • Attesten voor aanvraag van vrijstelling van modules
  • Attest voor vrijstelling van betaling (VDAB, OCMW, mindervaliditeit)
  • Kopie van je hoogst behaald diploma
  • Bankkaart/cash/opleidingscheques om de betaling te regelen
Aan het werk
Troeven
Toelatingsvoorwaarden
Vrijstellingen
Wat kost het?
Deel dit via