• ICT.jpg
  • studenten.jpg

Bachelor in de toegepaste informatica

Bachelor in de toegepaste informatica in VIVES Zuid

Als je graag wil werken in een branche die zo snel evolueert dat morgen eigenlijk al gisteren betekent, dan zit je goed bij de opleiding toegepaste informatica. Innovatieve technologieën en informatietechnologie die de maatschappij steeds maar doen veranderen maken er de kern uit van je studies.

Je wordt in deze bacheloropleiding klaargestoomd om je rol als informaticus in het werkveld in te vullen. Je krijgt een algemeen economische en bedrijfseconomische vorming en een communicatiepakket Frans en Engels, maar de nadruk ligt op informatica.

Programmeren in verschillende programmeertalen, databaseconcepten en toepassingen, netwerken, systeembeheer ... zorgen ervoor dat je na je studies aan de slag kunt als expert in je domein. De opleiding is polyvalent, want je maakt kennis met professionele tools als ERP-systemen en Business Intelligence. Zo krijg je inzicht in de link tussen informaticasystemen en business, of beter gezegd: hoe informaticasystemen functioneren in een bedrijfseconomische context.

Deel dit via