• accentmethode.png

Studiedag accentmethode van Svend Smith

Studiedag accentmethode van Svend Smith aan VIVES noord

In de afgelopen vijftig jaar is de Accentmethode van Svend Smith uit Denemarken door logopedisten in Nederland en België veelvuldig ingezet bij de behandeling van stempatiënten en beroepssprekers. De methode is in Denemarken ontwikkeld door Svend Smith en later verder uitgewerkt door Kirsten Thyme. Smith heeft de methodiek oorspronkelijk ontwikkeld voor de behandeling van broddel-stotteraars en later voor stempatiënten.

Het doel van de methode is het trainen van het middenrif, het ademritme, de stemplooisluiting en de toepassing in het spreken. De Accentmethode is toepasbaar bij zowel stempatiënten met organische stemplooiafwijkingen, als ook bij de stemscholing van beroepssprekers, acteurs en zangers. De grondtoon in de stem wordt geoefend. De stemplooien trillen over de gehele breedte van de glottis, waardoor secundair organische afwijkingen zoals bijvoorbeeld stemplooiknobbels kunnen verdwijnen doordat er een betere glottissluiting optreedt en de heesheid verdwijnt.

Inhoud

De cursist leert de achtergronden van de methode kennen en de praktische toepasbaarheid van de methode in de logopedische praktijk. De ademritmes worden geoefend, vanuit de rustadem naar largo, andante en allegro. De toepassing in het spreken wordt direct getraind, via de gedachtenconcentratie in voorlezen en spreken, waardoor niet alleen broddel-stotteraars, maar ook beroepssprekers beter leren formuleren. De cursus is praktijkgericht en ook geschikt als opfriscursus voor logopedisten die jaren geleden met deze methode hebben kennis gemaakt.

Doelgroep

Logopedisten die met stempatiënten werken of dit willen leren

Certificering

Attest van deelname

Data

Sessies gaan door op volgende data: 18 en 19 mei 2017, telkens van 09.00-16.00 uur (ontvangst vanaf 08.15 uur). Tip: kom tijdig om parkeerplaats te kunnen vinden

Prijs

300 euro  (inclusief syllabus, koffie en lunch)

Docent

Jopie Kuiper is logopedist en stemtherapeut. Jopie Kuiper is als docent Accentmethode gecertificeerd door Svend Smith, Kjeld Dalhoff en Kirsten Thyme. Zij heeft jarenlange ervaring met het geven van trainingen in de Accentmethode aan studenten logopedie, logopedisten en patiënten.

Praktisch

Inschrijven kan tot  27 april 2017. Na ontvangst van je inschrijvingsformulier krijg je een bevestiging  en een factuur per post toegestuurd. De factuur geldt als inschrijvingsbewijs.

Annulatie
Gelieve per e-mail te annuleren als je niet aanwezig kan zijn. [email protected]. Annuleren gebeurt conform de annuleringsvoorwaarden die op de website gepubliceerd zijn. De organisatie behoudt zich het voorrecht de opleiding niet te laten doorgaan bij onvoldoende inschrijvingen.

Deel dit via

Donderdag 18 en vrijdag 19 mei 2017

€ 300,00
Heb je vragen?Ik help je graag verder!Rudy Vandevoorde+32 50 30 51 00
mail mij
Ontvang de brochure