• appszorg.png

Studiedag mobile health in de gezondheidszorg

Studiedag mobile health in de gezondheidszorg aan VIVES Noord

Binnen de gezondheidszorg vinden wearables, internettoepassingen, apps… meer en meer hun intrede. De opleidingen paramedische beroepen wensen paramedici dan ook verder te ondersteunen in het introduceren van mobile Health in de praktijk. De toepassingsmogelijkheden zijn uitgebreid, maar vaak nog niet helemaal gekend.

Daarnaast heersen heel wat vragen omtrent het efficiënt gebruik van de digitale toepassingen. Tijdens deze studiedag bieden we een antwoord op deze vragen die volop leven, zodat je kan inspelen op de nieuwe tendensen die er heersen. De dag vormt zeker ook een inspiratiebron die de stap naar mHealth verkleint.

 • Ontvangst en registratie
  08u30 – 09u00
   
 • Moet ik aan de Mhealth? Over de mogelijkheden en beperkingen van mobile health in België
  Sofie Staelraeve
  09u00 – 10u30
  Mhealth of mobile health heeft betrekking op een heel set van nieuwe digitale toepassingen in de gezondheidszorg. Wat verstaan we precies onder mhealth? Welke voordelen levert het voor gebruiker en zorgprofessional? Waarom wordt mobile health steeds belangrijker en is dat wel iets voor mij? Wat zijn de problemen als ik mobile health in België wil gaan gebruiken?  Stuk voor stuk praktische vragen waar je als zorgprofessional vandaag misschien mee zit. Sofie Staelraeve neemt je mee op verkenning in het Belgische mhealth-landschap en helpt je een inzicht te krijgen in de mogelijkheden, de resultaten, het beleidskader en de beperkingen van mhealth vandaag in België. Ze toont je tal van praktische voorbeelden van wat kan en aan het gebeuren is en geeft je zo inspiratie voor jouw praktijk. Ze biedt je inzicht in het diverse landschap van HealthTech in België en plaatst dit in Europees perspectief.
   
 • Pauze met mogelijkheid tot soep
  10u30 - 11u00
   
 • Van kwantiteit naar kwaliteit: handvatten bij een zoektocht naar geschikte apps
  Tom Van Daele
  11u00 – 12u30
  Het aanbod van smartphone applicaties is niet alleen enorm, maar verandert ook bijna dagelijks. Begin 2014 waren er wereldwijd 160 000 mHealth apps beschikbaar, tegen eind 2016 was dat aantal al opgelopen tot meer dan een kwart miljoen. In het afgelopen jaar werden die applicaties ruim 3 miljard keer gedownload.
  Die uitgebreidheid van het aanbod staat in schril contrast tot de moeilijke doorstroom naar de praktijk en het gebruik van apps door individuele hulpverleners. In deze lezing wordt er eerst stilgestaan bij de huidige situatie. Daarna worden er een aantal concrete handvatten aangereikt: er wordt meerbepaald besproken wat de mogelijkheden zijn om zelf apps te vinden en om er vervolgens zelf de kwaliteit van te evalueren. Ten slotte gaan we ook dieper in op aandachtspunten wanneer je als hulpverlener apps effectief inzet bij patiënten.
   
 • Surfing The Silver Tsunami - Will Technology Save Us From Drowning?
  Geert Houben
  12u30 – 13u30
   
 • Middagpauze
  13u30 – 14u30
   
 • Keuze uit diverse workshops (zie ook onderaan, vergeet niet te 'klikken' op het pijltje)
  14u30 – 16u30

Doelgroep

De studiedag gaat uit van de opleidingen paramedische beroepen van de hogeschool VIVES Brugge en wenst in eerste instantie de doelgroep audiologen, ergotherapeuten, logopedisten en voedings- en dieetkundigen aan te spreken. De navorming wordt natuurlijk ook opengesteld voor andere (para)medici en geïnteresseerden.

Certificering

Attest van deelname

Data

Dinsdag 30 mei 2017 van 9u tot 16u30

Prijs

95 euro (inclusief digitale syllabus, drank, soep en lunch)
40 euro studententarief (inclusief digitale syllabus)

Contactpersonen

Nele Castelein - opleidingscoördinator navorming ergotherapie
[email protected]

Annelies Reynaert - opleidingscoördinator navorming voedings- en dieetkunde
[email protected]

Rudy Vandevoorde - opleidingscoördinator navorming logopedie en audiologie
studiegebiedcoördinator navorming paramedische beroepen
[email protected]

Inschrijven

Inschrijven kan tot 16 mei 2017 online.
Na ontvangst van je inschrijvingsformulier krijg je een bevestiging  en een factuur per post toegestuurd. De factuur geldt als inschrijvingsbewijs.

Annulatie
Gelieve per e-mail te annuleren als je niet aanwezig kan zijn. [email protected] Annuleren gebeurt conform de annuleringsvoorwaarden die op de website gepubliceerd zijn. De organisatie behoudt zich het voorrecht de opleiding niet te laten doorgaan bij onvoldoende inschrijvingen.

Docenten
Workshop vanuit opleiding ergotherapie
Workshop vanuit opleiding logopedie en audiologie
Workshop vanuit opleiding voedings- en dieetkunde
Deel dit via

Dinsdag 30 mei - van 9u tot 16u30

€ 95,00
Heb je vragen?Ik help je graag verder!Heidi Descheemaeckermail mij