• groep.png

Frans voor audiologen en logopedisten

Vijfdaagse intensieve navorming voor afgestudeerde audiologen en logopedisten aan VIVES Noord

In een beroep waar communicatie centraal staat, is het uitermate belangrijk om de taal van de cliënt/patiënt te kunnen spreken. Daarom is het in een land als België noodzakelijk om niet enkel vlot Nederlands te beheersen, maar ook om de basisbeginselen van de Franse taal onder de knie te hebben. In het werkveld komen de audiologen en logopedisten van vandaag namelijk steeds vaker in contact met anderstaligen. In regio West-Vlaanderen betreft het hier veelvuldig Franstalige cliënten/patiënten.

In deze cursus gaan we daarom eerst in op de bouwstenen van een taal, namelijk de grammatica en woordenschat, om daarna een aantal mondelinge taalvaardigheden te kunnen inoefenen die handig van pas komen in de praktijk. De reeks wordt afgesloten door een vakspecifieke sessie gegeven door een deskundige uit het werkveld, waarin specifieke audiologische en logopedische termen aan bod komen.

De cursus is praktijkgericht en van de cursist wordt actieve participatie verwacht.

Doelgroep

De cursus is bedoeld voor afgestudeerde logopedisten en audiologen

Certificering

Attest van deelname

Data

  • basis woordenschat m.i.v. getallen - 04 mei 2017
  • basis grammatica en werkwoordsvervoegingen - 11 mei 2017     
  • het voeren van een anamnesegesprek - 1 juni 2017
  • het voeren van een telefoongesprek - 8 juni 2017
  • specifieke audiologische en logopedische terminologie - 15 juni 2017                 

Deze cursus omvat vijf donderdagavonden, telkens van 18.30 tot 21.30 met korte pauze.

Prijs

250 euro (broodjes, soep & frisdrank inbegrepen)

Docenten

Sofie Laleman is lector Frans aan de VIVES Hogeschool. Daarnaast is zij tevens communicatieverantwoordelijke voor de VIVES Business School te Brugge. Gaston Madeira is audioloog bij de firma Veranneman en Charlotte Vanroose is logopediste.

Inschrijvingen

Inschrijven kan online tot  30 maart 2017. Na ontvangst van je inschrijvingsformulier krijg je een bevestiging  en een factuur per post toegestuurd. De factuur geldt als inschrijvingsbewijs.

Annulatie
Gelieve per e-mail te annuleren als je niet aanwezig kan zijn. [email protected]. Annuleren gebeurt conform de annuleringsvoorwaarden die op de website gepubliceerd zijn. De organisatie behoudt zich het voorrecht de opleiding niet te laten doorgaan bij onvoldoende inschrijvingen.

Deel dit via

Start op 4 mei 2017

€ 250,00 (broodjes, soep & frisdrank inbegrepen)
Heb je vragen?Ik help je graag verder!Rudy Vandevoordemail mij
Ontvang de brochure