• team.jpg

Studiedag ergotherapeutisch model: CMOP-E en de toepassing binnen het CPPF

Studiedag ergotherapeutisch model: CMOP-E en de toepassing binnen het CPPF aan VIVES Noord

Binnen de gezondheidszorg werken we methodisch en cliëntgericht door o.a. gebruik te maken van modellen. Er bestaan heel wat multidisciplinaire modellen, maar binnen de ergotherapie gebruiken we ook beroepsspecifieke modellen. Bij het gebruik van een inhoudsmodel kunnen we orde brengen in de complexe informatie m.b.t. de cliënt. Met een procesmodel geven we het (veranderings)proces vorm dat de cliënt samen met de ergotherapeut aflegt.

Het kiezen van het juiste model is niet altijd evident, vandaar dat we u dan ook graag uitnodigen voor de eerste navormingsdag m.b.t. één van de modellen die door ergotherapeuten worden gebruikt nl. het CMOP-E, het Canadian Model of Occupational Performance and Engagement en het bijhorend procesmodel het CPPF (Canadian Performance Process Framework).

Na een theoretische uiteenzetting van de achtergrond en de verschillende concepten van het CMOP-E en het CPPF zal er ruimte zijn voor een meer praktijkgerichte invulling. Aan de hand van casuïstiek zal de concrete toepassing van dit ergotherapeutisch model worden verduidelijkt. Interactie met collega’s, werkzaam binnen diverse settings, zal de integratie in het dagelijks professioneel redeneren en handelen verdiepen. Daarnaast wordt er kort stilgestaan bij het gebruik van assessment, gerelateerd aan dit model. De dag wordt afgesloten met een blik op de betekenis van het gebruik van dit model in de 21 ste eeuw.

Doelgroep

Ergotherapeuten die zich verder willen verdiepen in het gebruik van ergotherapeutische modellen in hun dagelijkse praktijk.

Certificering

Attest van deelname

Data

Eenmalige sessie op dinsdag 9 mei 2017

Docenten

Mevr. Barbara Piškur is doctor in de revalidatiegeneeskunde (Maastricht University) en behaalde haar master of Science in Occupational Therapy in 2001. Sinds 2003 werkt ze voor Zuyd Hogeschool (NL) in de functie van senior onderzoeker voor de Lectoraat Autonomie en Participatie en senior docent bij Master of Innovation in Compex Care en Ergotherapie met als specialisaties kinderrevalidatie, internationalisering en innovaties.

Dr. Dominique Van de Velde behaalde een doctoraat in de gezondheidswetenschappen aan de Universiteit Gent en behaalde zijn master in de ergotherapie aan het Karolinska Instituut in Stockholm. Hij is  programmadirecteur van de interuniversitaire opleiding master of science in de ergotherapeutische wetenschap UGent, gastprofessor aan KU Leuven en docent/onderzoeker aan de Arteveldehogeschool.

Dhr. Wout Veranneman is ergotherapeut sinds 2015 en heeft reeds werkervaring opgedaan bij diverse doelgroepen o.a. in het Dominiek Savio instituut bij volwassenen met een verstandelijke beperking, het AZ Sint-Jan Campus SFX op de fysieke revalidatie en in het dagverzorginscentrum Sparke Viers-Curando. Een verdere verdieping in de ergotherapeutische wetenschap werd voor hem een noodzaak, waardoor hij sinds dit academiejaar opnieuw verder studeert als master in de ergotherapeutische wetenschap aan de K.U. Leuven.

Inschrijven

Inschrijven kan tot 25 april 2017. Na ontvangst van je inschrijvingsformulier krijg je een bevestiging  en een factuur per post toegestuurd. De factuur geldt als inschrijvingsbewijs.

Annulatie

Gelieve per e-mail te annuleren als je niet aanwezig kan zijn. [email protected] Annuleren gebeurt conform de annuleringsvoorwaarden die op de website gepubliceerd zijn. De organisatie behoudt zich het voorrecht de opleiding niet te laten doorgaan bij onvoldoende inschrijvingen.

Deel dit via

Dinsdag 9 mei 2017
Start om 8u45.

€ 95,00 (inclusief syllabus, koffie en lunch)
Heb je vragen?Ik help je graag verder!Heidi Descheemaecker+32 50 30 51 93
mail mij
Ontvang de brochure