• lab.png

Voeding en micro-organismen

Project Food Lab - module 1: Voeding en micro-organismen

In deze module zullen leerlingen meer horen over micro-organismen in casu bacteriën en hun relatie met voeding. Begrippen die oa aan bod zullen komen: voedingsbodem, kiemgetal, antibiotica, verdunningen, mesofiel, voedselveiligheid, …

Deze module is geschikt voor leerlingen van de 3de graad (ASO-TSO). Deze module sluit aan bij verschillende onderwerpen uit de leerplannen biologie en natuurwetenschappen.

Voorkennis

De leerlingen moeten reeds gehoord hebben over basisbegrippen cellen, enzymen, chemische reactie. Een boekje met informatie kan worden opgestuurd naar de leerkracht voor aanvang van de sessie.

Interactiviteit

De leerlingen voeren zelf verschillende experimenten uit in het domein van de microbiologie en de voeding.

Docenten

Freddy Bekaert, Rik David 

Technieken

voedingsbodems, bacterie kweek, verdunningsreeksen, antibiogram, …

Periode

1 volledige dag

Inschrijvingen

Maximum 20 leerlingen per team, deze module gaat niet door op woensdag. Inschrijven kan vanaf 15/06/16 per mail bij [email protected].

Deel dit via