Onderzoekers van de Hogeschool VIVES innoveren op heel wat terreinen. Ze delen graag de nieuwste trends en inzichten met jou!

De 'Wetenschapsbar' is een gezellige samenkomst om met een kopje koffie je te laten inspireren door VIVES onderzoekers, externe onderzoekers en bedrijven, die met passie hun onderzoeksprojecten met je delen. Iedereen is welkom! 

Meld je meteen aan. We ontvangen je graag. 

Agenda

Professional Gamification

26 oktober 2023 

13 uur tot 15 uur

campus Brugge

Tijdens de eerste wetenschapsbar van dit academiejaar gaan we dieper in op de verschillende toepassingen van Games in het werkveld.

Wat zijn de voordelen van gamification? Hoe ontwerp je zelf een spel? Welke spellen zijn binnen VIVES reeds ontwikkeld? Dit en zoveel meer komt aan bod in deze wetenschapsbar.

Stedelijke Transformatie voor een Duurzame Toekomst

7 december 2023 

13 uur tot 15 uur

campus Kortrijk

Welke uitdagingen staan ons te wachten als gevolg van de klimaatsveranderingen? Wat kunnen we doen om de problemen die we nu al ondervinden tegen te gaan? Hoe ziet een toekomst met groene energie eruit? Dit zijn de vragen waarop wij willen een antwoord bieden.

Participatie van jongeren in lokaal beleid

8 februari 2024 

13 uur tot 15 uur

campus Kortrijk

 Tijdens deze wetenschapsbar ligt de focus op jongerenparticipatie op allerlei mogelijke manieren. Van participatie aan het lokaal beleid via een innovatieve tool tot het opzetten en ondersteunen van eigen projectideeĆ«n van jongeren.

AI: expectations and applications

28 maart 2024 

13 uur tot 15 uur

campus Kortrijk

Wetenschappelijke Reflectie over het werk van Hans Vermeersch

15 april 2024 

17 uur tot 19 uur

campus Kortrijk

Wil je weten wat wijlen Hans Vermeersch wetenschappelijk bezig hield? Ben je benieuwd naar de projecten waar hij toonaangevend was? Een jaar na zijn overlijden willen we Hans Vermeersch op een gepaste manier eren met een korte bloemlezing.

Zorgethiek als kompas: Verbinding Binnen en Buiten de Zorgverlening

30 mei 2024 

Presentaties 13.00 uur - 15.30 uur 

Netwerking   15.30 - 16.00 uur

campus Roeselare

Info

Merlijn Morisse

Lieselot Watty