• stem

VIVES4STEM

Educatief aanbod voor STEM-onderwijs voor de derde graad secundair onderwijs

Onder de noemer VIVES4STEM biedt VIVES campus Kortrijk leerlingen en leerkrachten uit de derde graad secundair onderwijs tal van workshops aan. STEM staat voor exacte wetenschappen, techniek/technologie, ontwerp/creatie en toegepaste wiskunde. VIVES wil graag meestappen in het STEM-actieplan van de Vlaamse overheid en secundaire scholen ondersteunen.

Via deze workshops kunnen leerlingen op een attractieve manier kennismaken met de leerstof en de onderwijsvormen in het hoger onderwijs en wordt de drempel bij overgang van secundair naar hoger onderwijs verlaagd. De onderwerpen zijn vakoverschrijdend en zo gekozen dat ze aansluiten bij de leerplannen, leerlingen boeien en een eerste zicht geven op technologische beroepscompetenties.

Met dit aanbod wil het studiegebied Industriële Wetenschappen en Technologie bovendien secundaire scholen materiaal en uitrusting ter beschikking stellen die op school misschien niet voorhanden zijn. Zo is er ons nieuwe Maaklab waar heel wat moderne machines ter beschikking zijn.

Aarzel niet om ons te contacteren met vragen en suggesties voor activiteiten die leerlingen kunnen ondersteunen bij een beroepskeuze voor wetenschap en technologie.

Deel dit via