Hogeschool VIVES ondersteunt diverse initiatieven binnen en buiten onze organisatie die zich inzetten voor de Warmste Week. We bundelen alle initiatieven op deze pagina. Op het einde van de Warmste Week vind je hier het bedrag dat alle VIVES-medewerkers en -studenten samen inzamelden. In 2022 namen 81 medewerkers deel aan de Warmathon en verdubbelden we met Hogeschool VIVES de inschrijfkosten. Dit jaar organiseren we onze eigen Warmathon!

Op zoek naar de koekjesverkoop, spaghetti-avond of ander initiatief georganiseerd met VIVES-liefde? Zoek niet verder. Jouw eigen initiatief aanmelden kan gewoon hier.

Onze acties

Warmathon

Dit jaar organiseert VIVES z'n eigen Warmathon. Op maandag 18 december wandelen we van campus Brugge Xaverianenstraat naar 't Zand in Brugge. Hogeschool VIVES stort per deelnemer 5 euro aan de Warmste Week zodat iedereen kan opgroeien zonder zorgen. We verzamelen om 16.30 u. in het atrium van het hoofdgebouw. We ontvangen je met een warm welkom en vertrekken daarna voor een wandeling van 2,5 km. Breng je VIVES-fluohesje mee als je er eentje hebt, of koop er eentje op onze Fanbase. Meld je aan als deelnemer zodat we het juiste bedrag kunnen storten.

Honing van bij ons

Als actie voor de Warmste week verkopen we heerlijke ‘honing van bij ons’!

In VIVES Kortrijk staan twee bijenkasten in het grasveld voor het gebouw van wellbeing en vitaliteitsmanagement. Wist je dat onze bijenkasten ongeveer 50 000 bijtjes tellen? We verkopen potjes honing (125 gram) van onze bijtjes voor 5 euro.

Bestellen kan tot en met 14 december. Na bevestiging van je bestelling zie je meteen de betaalinstructies. Je ontvangt een mail van zodra je de bestelling kan afhalen.



 

De langste petit beure taart ter wereld

We zullen het record van de langste petit beure taart aanvallen, wat momenteel op 69 meter en 70 cm staat. Die taart werd gemaakt door 17 bakkers en was 8 lagen hoog. De Roeselaarse VIVES-ers gaan misschien minder hoog, maar ijveren voor het record van de meest verbindende, langste, warmste en koudste taart ooit. Iedereen die wil kan en mag meehelpen. De taart zal verkocht worden per 25 cm aan 10€ per stuk, goed voor 5 flinke porties.

Afhalen kan op woensdag 20 en donderdag 21 december, telkens tussen 16 u. en 19 u. op campus Roeselare en tussen 16 u. en 18 u. op campus Brugge en Kortrijk.

Warmste chefs

In samenwerking met de 'Warmste Chefs' die een stand hebben op de kerstmarkt in Brugge op het Simon Stevinplein, schenken wij met de opleiding Culinary Arts de helft van de winst van onze upselling menu tijdens het project 'Run the Restaurant 2' in de Karmeliet aan de pot van de 'Warmste Chefs'. Die pot gaat integraal naar de Warmste Week.

een studente maakt promo voor het fundraising-initiatief

17 uur van VIVES

17 uur lang activiteiten op de campus van ontbijt, naar dance tot karaoke. Kom langs op de markt van campus Torhout en waag je kans in de visvijver. Deze actie gaat door op 28 november.

affiche van het initiatief

Ho ho ho, ergo!

We zamelen met onze studenten ergo speelgoed in. We doneren dit aan een goed doel dat het dan verdeelt naar de kinderen. Je kan je speelgoed binnenbrengen bij de opleiding ergotherapie op vrijdag 15 december in de campus Brugge Xaverianenstraat (STUVO-gebouw).

kerstman springt over een muur

Loop, dans, drink met de Kerstman

De warmste week komt eraan en studiegebied sociaal-agogisch werk gaat all-in. Op 14 december kan je in het S-gebouw op campus Kortrijk (12 u. - 14 u.) voor een vrije bijdrage plaatjes draaien, drinken met de Kerstman en meedoen aan een hindernissenrun.

klavertje vier

Klavertje vier, het geluk kan niet meer op in VIVES

Als STB-team kunnen we het thema 'opgroeien zonder zorgen' niet zomaar voorbij laten gaan. Om de studenten een hart onder de riem te steken én hen een extra portie geluk te bezorgen, verkopen we klavertjes vier. Ze laten deze week van zich horen. Hou je mailbox in de gaten.

door AI-gegenereerde foto van een kerstmarkt

Kerstmarkt Brugge

Op donderdag 14 december wordt op de campus Brugge Xaverianenstraat een kerstmarkt georganiseerd door studenten onderwijs. Ze verkopen die dag heel wat lekkers.

affiche kerstkaraoké

Kerstkaraoké

Op donderdag 14 december sluiten de studenten van het studiegebied onderwijs de dag af met een kerstkaraoké. Haal je zangstem en dansbenen maar boven in auditorium VIVES vanaf 19 u.

affiche kerstmarkt

Kerstmarkt Oostende

Hogeschool VIVES organiseert in samenwerking met De Kouter een mini kerstmarkt op school.

Tijdens de kerstmarkt proberen we zoveel mogelijk geld in te zamelen voor De Warmste Week.

We verkopen tijdens de pauzes van donderdag 14 december zelfgemaakte pannenkoeken met warme chocomelk, ook heerlijke hamburgers zullen de maagjes vullen. Om de kerstmarkt compleet te maken voorzien we ook een standje met jenever, glühwein, bier en nog veel meer!

Als kers op de taart, voorzien we ook een tombola, rad van fortuin en nageltje klop!

Soepverkoop

De studenten van het onderwijsvak Rooms-Katholieke godsdienst verkopen soep in het atrium van campus Torhout. Op dinsdag 12 december koop je er tomatensoep en op donderdag 14 december is het pompoensoep voor slechts één euro.

Warmste soep by Sodexo

Op dinsdag 12 december worden de inkomsten van de soepverkoop geschonken aan de Warmste week.

In alle cateringpunten van Sodexo kan je genieten van de warmste soep!

totebag verkoop

Handmade tote bags & pencil cases

Voor het vak Applied Sustainability maakten we tote bags en pennenzakken van oude jeansbroeken die wij verkochten op de campus op 8 december.