Troeven van een graduaatsdiploma

Een graduaatsdiploma heeft heel wat troeven. Op deze pagina zetten we de belangrijkse troeven op een rijtje. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie. We helpen je graag op weg!

Sterk praktijk- en beroepsgericht

De meeste graduaatsopleidingen bevatten veel praktijk (praktijkoefeningen, stages en werkplekleren). Ook de theorie wordt gegeven met het oog op wat je later specifiek nodig hebt om je beroep goed te kunnen uitoefenen.

Erkend diploma

Na een volledige studie ontvang je een officieel en internationaal erkend diploma van gegradueerde dat uitgereikt wordt door VIVES. Wie niet de volledige opleiding volgt, kan (deel)certificaten krijgen.

Mooie toekomstmogelijkheden

Met dit diploma verhoog je je kansen op de arbeidsmarkt en vaak kan je doorgroeien in je functie. Indien je nog verder wil studeren, kan je met dit diploma vrijstellingen bekomen bij een eventuele bacheloropleiding.

Hoge kwaliteit

Studenten van de graduaatsopleidingen krijgen een intensieve en persoonlijke begeleiding, los van het schoolse systeem van het secundair onderwijs. De lesgevers zijn experts met praktijkervaring in hun vakgebied. De overheid waakt over de kwaliteit van het onderwijs en de lesgevers.

Opleiding op maat

De meeste graduaatsopleidingen zijn modulair en erg flexibel opgebouwd. Je bent dus niet verplicht om je voor een volledig jaar(programma) in te schrijven. Je kunt je inschrijven voor één of meer vakken (= modules). Dit maakt het mogelijk om gezin, werken en studeren te combineren op maat van jouw behoeftes. Veel studenten volgen de opleiding deeltijds gedurende 2 tot 4 jaar. Dit komt overeen met een voltijdse studie van 1,5 tot 2 jaar (ter vergelijking: een bacheloropleiding duurt voltijds drie jaar).

Verschillende lesmomenten

Vele opleidingen worden gegeven in avondonderwijs of in een combinatie van enkele avonden en een zaterdag. Een aantal opleidingen bestaan uit 1 dag les gecombineerd met werk of stage. Andere opleidingen vinden volledig overdag plaats.

 

Bekijk hier alle graduaatsopleidingen