Wifi in VIVES

Elke werkruimte van onze hogeschool is uitgerust met een wifi-netwerk. Je kunt dus in deze ruimtes met je eigen toestel verbinding maken met het draadloze Internet. De mogelijkheid om draadloos te printen op één van de printers van de school is ook mogelijk.

Inloggen op het draadloos netwerk

In VIVES zijn drie verschillende draadloze netwerken beschikbaar: Eduroam, VIVES en VIVES-GUEST. Hieronder leggen we je het verschil tussen de drie netwerken uit.

Eduroam

Dit netwerk is ideaal voor studenten die internet willen op de campus en de peda’s . Dit is een wereldwijd netwerk waardoor je op veel plaatsen op internet kan. Eduroam is een internationaal project dat staat voor “EDUcational ROAMing”. Het is een project dat studenten en personeelsleden toelaat gratis draadloos verbinding te maken met het internet in alle hogescholen en universiteiten (ook in het buitenland) die eduroam aanbieden. Een overzicht van de locaties is beschikbaar op de websites www.eduroam.be of www.eduroam.org. Iedereen kan met zijn VIVES-account verbinding maken met het draadloos netwerk in andere instellingen waar eduroam aangeboden wordt.

Het eenvoudigst om eduroam te gebruiken is gebruik te maken van de CAT-tool. Dit wijst zichzelf uit. Je kan eduroam ook manueel instellen met de volgende info:

Wil je Eduroam instellen op een mobiel toestel, scan dan deze qr-code en laat de CAT-tool de installatie zelf voor je doen:

QRWIFI.png

VIVES

Dit netwerk is enkel toegankelijk voor VIVES-personeel dat naast internet ook toegang nodig heeft tot interne toepassingen. Dit netwerk is niet toegankelijk voor studenten.

VIVES-personeel kan verbinding maken met volgende info:

VIVES-GUEST

Dit netwerk is bedoeld voor externen en voorzien van een disclaimer. De toegelaten diensten en snelheid zijn beperkt. Dit kan eventueel ook als tijdelijke oplossing dienen als eduroam en VIVES niet lukken.

Inloggen is het eenvoudigst van de drie draadloze netwerken, maar met de minste mogelijkheden en snelheid:

  • gewoon verbinden
  • surf naar bv. www.vives.be
  • ga akkoord met de voorwaarden
  • klik op doorgaan