Microsoft Teams

Met MS Teams kan een docent real-time met studenten communiceren via chat of face-to-face communicatie. Studenten kunnen via MS Teams ook in groep online vergaderen.

Praktische informatie

MS Teams is een tool waarmee studenten en docenten online kunnen communiceren via chat of face-to-face. Een docent kan dus een online meeting inplannen waar je als student kan op aansluiten. Maar ook een overleg in kleine groep is mogeljk via Teams waarbij bv. een privékanaal kan worden aangemaakt in het kader van een groepswerk waar ook online meetings voor nodig zijn.

De algemene communicatie blijft zoals gewoonlijk via Toledo verlopen. Indien een docent een online meeting wil organiseren met studenten, dan krijg je dus de praktische informatie via Toledo. Als student heb je (bij voorkeur) wel de toepassing MS Teams nodig. Wanneer een docent een meeting plant, dan kan jij als student op het moment van die meeting onmiddellijk vanuit de toepassing MS Teams aansluiten.

Help en training

De toepassing MS Teams kan vinden vanuit je Office 365-account die je via je webmail kan bereiken.

Log in met de gebruikersnaam [email protected] (bv. [email protected]) en het wachtwoord dat hoort bij je VIVES gebruikersaccount via de volgende site:

Webmail voor studenten

Om vervolgens snel aan de slag te kunnen met MS Teams bekijk je onderstaande handleiding. Daarin wordt uitgelegd hoe je MS Teams op je computer installeert, hoe je kan chatten en hoe je een vergadering kan bijwonen:

 

Kennisclip

Over het bijwonen van een meeting en zelf opstellen van een meeting vind je hieronder ook een kennisclip.

Problemen en vragen?

Ervaar je nog een probleem of heb je nog een specifieke vraag, ga dan even naar de Servicedesk.