LockDown Browser

LockDown Browser is een browser die je naar de examenomgeving xToledo brengt en alle andere toepassingen op je computer vergrendelt. Het gebruik van deze toepassing kan door de docent gevraagd worden bij het afleggen van een digitale toets opgesteld in xToledo.

Praktische informatie

De naam LockDown Browser zegt het al, de tool vergrendelt de browser op een computer. Op die manier kan je niet kopiëren, screenshots nemen, afdrukken, andere toepassingen/software (tenzij dit toegelaten is vanuit de instellingen) openen of andere websites bezoeken tijdens een online toets van xToledo. LockDown Browser blokkeert ook veelgebruikte en geavanceerde methoden van digitale onregelmatigheden zoals het gebruik van virtuele machines, externe desktops, screensharing, berichten, toetscombinaties, starten van andere toepassingen en dergelijke meer.

De beveiligingen van LockDown Browser zijn:

  • De toetsen worden schermvullend weergegeven en kunnen niet worden geminimaliseerd (ook in het geval van een tweede scherm).
  • Browsermenu- en werkbalkopties worden verwijderd, met uitzondering van Terug, Vooruit, Vernieuwen en Stoppen.
  • LockDown Browser voorkomt toegang tot andere toepassingen.
  • De print- en screencapture-functies zijn uitgeschakeld.
  • Het kopiëren en plakken van iets naar of van een toets wordt voorkomen.
  • Rechtsklik menuopties, functietoetsen, toetsenbordcombinaties en taakschakeling zijn uitgeschakeld.
  • Een toets kan niet worden verlaten totdat de student deze indient.

Wanneer een toets in xToledo aangeboden wordt met de LockDown Browser, dan is die enkel met deze toepassing toegankelijk. De versie die je moet gebruiken is de specifieke versie ingesteld voor de associatie KU Leuven. 

De software kan je als volgt downloaden en installeren:

Verdere instructies krijg je via je docent.

Help en training

Bekijk deze handleiding voor meer informatie rond het gebruik van de LockDown Browser in het kader van een toets op xToledo. Je kan deze best afdrukken als je een examen moet afleggen met de LockDown Browser omdat printen tijdens het examen ook niet mogelijk zal zijn.

 

Ervaar je nog een probleem of heb je nog een specifieke vraag, ga dan even naar de Servicedesk.