Grote bestanden versturen - werken met ZIP

Documenten die je aanmaakt in het kader van opdrachten kunnen heel groot zijn. Dan volstaan de gewone kanalen zoals Toledo en square niet om die documenten door te sturen. We Transfer is hierbij dan een oplossing. Wil je meerdere bestanden in één keer versturen, dan maak je best een zip-bestand van de map met al je bestanden in.

Praktische informatie

Documenten worden in het algemeen ofwel via een opdracht in Toledo ingediend of via een item in Square (enkel voor afstandsonderwijs). Een filmpje dien je in via Videolab (eventueel via YouTube). Als je de maximale uploadlimiet overschrijdt - in Toledo is dat standaard 250 MB, in square is dat 450 MB - dan kan je eerst proberen om je bestanden aan te passen naar een kleinere bestandsgrootte (bv. door afbeeldingen te comprimeren). 

Mocht je uiteindelijk toch nog een bestand hebben dat die maximale grootte overschrijdt, dan kun je gebruik maken van ons WeTransfer-kanaal:

WeTransfer

Wil je meerdere bestanden in één keer versturen, dan is het onhandig om één voor één elk bestand als aparte bijlage op te laden in Toledo, square of een WeTransfer-mail. Bundel dan best je bestanden eerst in een zip-bestand en verstuur dan dat zip-bestand in één keer door. Informatie vind je in deze handleiding:

 

Help en training

Enkele aandachtspunten wanneer je een bestand via WeTransfer doorstuurt.

  • Op WeTransfer kan je een bestand van maximaal 2 GB per mail doorsturen.
  • Voer alle nodige gegevens in (e-mailadres van ontvanger en verzender; gebruik hiervoor alleen VIVES-e-mailadressen).
  • Beschrijf in het item 'Bericht' duidelijk wat je precies indient en bij welke opdracht je bestand hoort. 

Problemen en vragen?

Ervaar je nog een probleem of heb je nog een specifieke vraag, ga dan even naar de Servicedesk.