Filmopdrachten - Kaltura

Bij het maken van een filmopdracht ga je aan de slag met video. Naast het maken van een opname, sta je ook stil bij het bewerken van die opname en ten slotte deel je het filmpje. Vele van deze processen kan je doen in het videoplatform Kaltura. 

Praktische informatie

Werken met video omslaat in een notendop volgende stappen: een opname maken, de opname bewerken tot een fimpje en ten slotte het filmpje delen met bv. de lector. In deze handleiding vind je heel wat concrete tips om een video-opname uit te voeren en te verwerken:

In de tweede handleiding vind je alle informatie die je nodig hebt om te werken op het videoplatform van de Associatie KU Leuven, nl. Kaltura. In Kaltura kun je een video opladen, bewerken en delen met de lector. Kaltura is geïntegreerd in Toledo:

Met deze gidsen kun je aan de slag om in PowerPoint een diavoorstelling op te nemen met gesproken tekst en tijdsinstellingen voor dia's:

 

Help en training

Je kan gebruik maken van de handleiding Filmopdrachten in VIVES waarin gedetailleerd alle stappen worden besproken. Je krijgt er tips bij het filmen, maar ook suggesties hoe je een screencast kan maken, hoe je je filmpje kan bewerken tot een afgewerkt product en hoe je ten slotte het filmpje aan de lector kan bezorgen. Wat het delen betreft, gebruiken we standaard Kaltura die geïntegreerd is in Toledo. Maar in de handleiding vind je ook uitleg hoe je een filmpje via YouTube kan delen.

Problemen en vragen?

Ervaar je nog een probleem of heb je nog een specifieke vraag, ga dan even naar de Servicedesk.