Startpunt

Op deze pagina vind je een handig overzicht van alle digitale tools die je tijdens je opleiding nodig kunt hebben. Voor de meeste van deze tools zijn ook aparte pagina's met tips en handleidingen beschikbaar.

Ben je een student op afstand, bekijk dan het Startpunt afstandsonderwijs. Je vindt er een aantal extra tools en een lijst met veelgestelde vragen rond studeren op afstand.

Coronacrisis: met welke software volg ik les en maak ik opdrachten? 

Alle software die je nodig hebt om je lessen te kunnen volgen of om je opdrachten te kunnen maken, kun je als VIVES-student downloaden via Signpost - Academic Software. Kijk ook zeker hier op het startpunt waar je allerlei ondersteuningsmateriaal vindt in de vorm van filmpjes en handleidingen bij alle online omgevingen en tools die je nodig kan hebben, zoals ook Kaltura en Microsoft Teams

Voor elke student is tot 6 juli 2020 Adobe Creative Cloud gratis beschikbaar vanuit Academic Software. Eens je ingelogd bent op Academic Software, kun je er de tegel "Gratis Adobe Creative Cloud – COVID 19 – geldig tot 31 mei 2020" terugvinden met daarbij ook de nodige uitleg om de software te installeren. In dit pakket zitten o.a. Adobe Acrobat, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe Dreamweaver, etc.

Ook GoPress kan momenteel tijdens de periode van de coronacrisis tot 19 april 2020 gratis geraadpleegd worden. Deze omgeving kan interessant zijn bij eventuele opdrachten waar krantenartikels belangrijk bronmateriaal zijn. Meer informatie vind je via https://bibliotheek.be/krantenarchief.

Voor alle andere vragen rond de Coronacrisis:

Communicatietools

Toledo Webmail KU Loket  MS Teams

Meer info of handleidingen nodig? Bekijk dan de wegwijspagina's die bij deze toepassingen horen:

VIVES-tools

Account Map Stageplanner Link

Meer info over hoe je je VIVES-account kunt beheren, hoe je je uurrooster kunt raadplegen en hoe je je persoonlijke map gebruikt, vind je hieronder. De VIVES-tutorial geeft je meer informatie over onderzoeksvaardigheden (bijv. in het kader van een opdracht) en digitale competenties.

Software

Academic Software VDI assessmentQ (Edumatic) LinkedIn Learning Alinea Web App

Hogeschool VIVES werkt samen met Academic Software (deel van de Signpost Groep) voor het aanbieden van heel wat softwarepakketten. Meer info hierover en handleidingen rond bepaalde softwarepakketten vind je op de volgende pagina's:

Onderzoeksvaardigheden

 Limo LimeSurvey 

Meer informatie over de bibliotheekcatalogus en de enquêtetool van VIVES vind je hier:

Ondersteuning

Meer informatie en handleidingen voor het gebruik en het reserveren van de multimediacel, Digitale School en de collaboration rooms vind je hier:

Meer weten?

Op de volgende pagina's vind je meer informatie over het praktisch gebruik van technologie op de campus en tijdens je opleiding:

Servicedesk

Voor veelgestelde vragen rond IT-problemen kun je altijd terecht op onze Servicedesk. Wij helpen je daar graag zo snel mogelijk op weg. Je vraag wordt doorgestuurd naar een van onze medewerkers, die vervolgens met jou contact opneemt.

Servicedesk

ICT Gebruikersafspraken

Als student van VIVES kun je vrij gebruikmaken van de computer- en netwerkfaciliteiten van onze hogeschool. Lees de afspraken voor het gebruik van het netwerk.