Verhuld onthuld

Vier afstuderende studenten plastische opvoeding van de educatieve bachelor secundair onderwijs van VIVES Brugge stellen hun kunstwerken tentoon.

Shari Bohez, Laura Boussauw, Stefanie Diopere en Taylina Hubrechtsen stellen hun werk tentoon in Vives - campus Brugge in het atelier PO (lokaal C010). ‘Verhuld Onthuld’ zo heet de tentoonstelling van deze jonge kunstenaars. Hiermee geven zij aan dat zij, doorheen de drie jaar van hun opleiding, een eigenzinnige kijk op de werkelijkheid hebben ontwikkeld. De vier jonge kunstenaars onderzochten uiteenlopende thema’s waar toch ook een rode draad in blijkt te zitten.

  • Met het werk van Shari Bohez (Roeselare, 1998- woont in Kortemark) duiken we in een doolhof van persoonlijke herinneringen. Dat is, zeker wat betreft de reeks abstracte grafische karton- en blinddrukken vrij letterlijk te nemen. De reeks pasteuze, zinnelijke, alla prima olieverfschilderijen lijken op het eerste zicht gebaseerd op ‘gewone’ waarnemingsbeelden. Bij nader toezien verrassen de beelduitsnedes en blijkt het werk ook iets nostalgisch te hebben.

  • Het werk van Laura Boussauw (Brugge, 1999) onderzoekt het thema ‘vergankelijkheid’ met een zekere voorliefde voor klassieke technieken en thema’s (vanitasstilleven in olieverf, sculpturaal boetseerwerk naar waarneming, …). Tegelijkertijd is het werk van Laura ook conceptueel en experimenteel. Dat valt vooral op in de reeks grafische werken (hoog- en stempeldruk).

  • Stefanie Diopere (1984, Torhout- woont in Eernegem) is als student plastische opvoeding een ‘zij-instromer’. Stefanie is kleuteronderwijzer en moeder van twee dochters. In haar werk toont zij de prachtige, onbreekbare band tussen moeder en kind. Het is een beeldend verhaal over herinnering, liefhebben en koesteren, over het prachtige geschenk van het moederschap. Dit wordt zichtbaar in de kleine, maar zo grote alledaagse dingen van het persoonlijke leven. Met betekenisvolle lapjes stof, texturen, vormen en kleuren maakt ze de verbondenheid met haar kinderen zichtbaar.

  • Taylina Hubrechtsen (Oostende, 2000- woont in Bredene) liet zich inspireren door het vrouwelijke lichaam. Dit is een getuigenis van het leven en vertoont sporen van groei, lichamelijke en innerlijke veranderingen. Taylina toont de veerkracht van het vrouw-zijn. Ware vrouwelijkheid gaat dieper dan uiterlijk vertoon.

Het beeldend werk dat tentoongesteld wordt vormt het zichtbare product van een intens ontwerpproces. Daarbij wordt gestreefd naar een integratie van verschillende beeldende disciplines: schilder- en tekenkunst, grafiek, ruimtelijk werk en digitale media.

Iedereen is welkom op de officiële opening van de tentoonstelling op vrijdag 26 januari 2024 tussen 16 en 20u in VIVES Campus Brugge, Xaverianenstraat 10, 8200 St.-Michiels Brugge – hoofdgebouw lokaal C010 (vaklokaal – atelier PO). De studenten staan je graag te woord en bieden je na afloop een glaasje aan.

Meld je aan voor de officiële opening

Aanmelden kan tot 25 januari 2024 12.00 u.