Elektromechanica

elektromechanische systemen

elektro-mechanische systemen
Graduaat in de elektromechanische systemen aan VIVES Noord en VIVES Zuid

Installeer, onderhoud en herstel elektromechanische systemen. Ontwikkel sterke praktijkkennis van elektriciteit, mechanica, pneumatica en hydraulica.

Gebeten door techniek
Student elektromechanica

Ben je gebeten door techniek en heb je nood aan een stevige basiskennis mechanica, elektriciteit en automatisering geschoeid op de huidige informatietechnologische evolutie? Of wil je je omscholen zodat je de steeds vernieuwende technieken en automatisering op de voet kan volgen? Dan is de graduaatsopleiding elektromechanische systemen zeker iets voor jou!

Aan VIVES studeer je in Kortrijk of Brugge in dagonderwijs of avondonderwijs (uitsluitend in Kortrijk). Onderhoudstechnicus is een boeiende baan waar je steeds nieuwe uitdagingen krijgt. Een goede theoretische basis wordt aangeboden en de praktische skills worden opgedaan in het werk- veld met de formule werkplekleren.

Ben je al werkzaam in deze sector, maar voel je de noodzaak om je bij te scholen? Dan is de afstudeerrichting onderhoudstechnieken van de graduaatsopleiding elektromechanische systemen zeker iets voor jou. Zoek je een opleiding waar het accent ligt op het ontwikkelen van praktische skills met een ruime basiskennis? Dan ben je hier aan het goede adres. Kiezen voor deze opleiding in dagonderwijs of avondonderwijs is kiezen voor een boeiende toekomst.

De eerste studenten studeerden reeds af. Voor iedereen, VIVES, student en de bedrijven was dit een eerste kennismaking met deze opleiding. Een aantal studenten koos om verder te studeren (30%), de anderen werden allen in hun werkplek een job aangeboden. Een quote van een van deze bedrijven "Dit is het technisch personeel dat we zoeken, hoger geschoold en toch bereid om op de werkvloer te werken".

Elektromechanische systemen studeren

Je studie in een oogopslag

Studiegebied

Opleidingstype

Studiewijze

Aantal studiepunten

Startmomenten

Toelatingsvoorwaarden

Onderwijstaal

Brochures

drie personen overleggen aan twee laptops over de startinformatie en info rond 'Wat kost studeren?'

Hoeveel kost je studie?

Studeren kost geld. Studiegeld, cursussen en handboeken, noem maar op. Je studiegeld is het bedrag dat je bij inschrijving in het hoger onderwijs betaalt. Die kostprijs is vastgelegd en is voor elke hogeschool en universiteit in Vlaanderen dezelfde.

meer info >

Starten met je studie

Ongetwijfeld zit je met veel vragen. Selecteer hieronder de opleiding die je bij ons gaat studeren en wellicht vind je op de meeste vragen een antwoord.

meer info >

Onze campussen zijn leef- en studeercampussen. Je vindt er alle faciliteiten om je studies te ondersteunen. Niet alleen dit, maar ook het studentenleven kan al op de campus van start gaan. 

kwaliteit

VIVES staat garant voor de kwaliteit van deze opleiding. We doen dit op basis van het VIVES-referentiekader en het onderwijsbeleidsplan.