Ontwerptechnologie

ontwerp- en productietechnologie

ontwerp- en productie-technologie
Bachelor in de ontwerp- en productietechnologie aan VIVES Zuid

Word creatieve ontwerper en constructeur van machines met een stevige kennis van mechanica, elektriciteit en materialen.

Waar kan ik dit volgen?
Ontwerpen, productietechnieken en technologische vormgeving studeren
Ontwerp- en productietechnologie student

In een stimulerende leeromgeving maak je kennis met actuele innovatieve ontwerptechnieken (CAD tekenen, rapid prototyping). Je leert alles over de klassieke en over de nieuwe, opkomende productietechnieken. Via hoorcolleges, uitgebreide labosessies en projecten krijg je de technologische basisprincipes onder de knie van mechanica, elektriciteit en materialenleer.

Het diploma bachelor in de ontwerp- en productietechnologie kent een brede technische vorming met twee afstudeerrichtingen: kunststofverwerking en ontwerp- en productietechnologie.

  • Wil je weten hoe je op een snelle en doeltreffende manier tot een goed product of een effectief werkende machine komt? Bekijk dan zeker wat de afstudeerrichting ontwerp- en productietechnologie te bieden heeft. De klemtoon ligt op mechanisch ontwerp, automatiseringstechnieken en werktuigbouwkunde.

  • Wil je alles leren over het ontwerpen en maken van kunststofproducten én de bijhorende tooling? Dan moet jij zeker de mogelijkheden van de afstudeerrichting kunststofverwerking bekijken. De klemtoon ligt op het ontwerp van kunststofproducten en de daarbij horende verwerkingsprocessen.
ontwerp- en productietechnologie studeren

Je studie in een oogopslag

Studiegebied

Opleidingstype

Studiewijze

Studieroute

Aantal studiepunten

Waar kan ik dit volgen?

Startmomenten

Toelatingsvoorwaarden

ECTS-fiches

Onderwijstaal

Brochures

Afstudeerrichtingen van ontwerp- en productietechnologie

Kunststofverwerking

Kunststof is een materiaal dat enorme mogelijkheden biedt om producten beter, lichter en goedkoper te maken. De industrie heeft grote nood aan afgestudeerden die met hun kennis én parktijkervaring, creatieve en produceerbare oplossingen kunnen bieden aan de innoverende kunststofindustrie in Vlaanderen. 

Ontwerp- en productietechnologie

Ben je geboeid door productietechnieken, mechanisch ontwerp en onderhoud van geautomatiseerde machines en uitrustingen? Zijn klassieke en nieuwe, opkomende productiechnieken jouw ding?

drie personen overleggen aan twee laptops over de startinformatie en info rond 'Wat kost studeren?'

Hoeveel kost je studie?

Studeren kost geld. Studiegeld, cursussen en handboeken, noem maar op. Je studiegeld is het bedrag dat je bij inschrijving in het hoger onderwijs betaalt. Die kostprijs is vastgelegd en is voor elke hogeschool en universiteit in Vlaanderen dezelfde.

meer info >

Starten met je studie

Ongetwijfeld zit je met veel vragen. Selecteer hieronder de opleiding die je bij ons gaat studeren en wellicht vind je op de meeste vragen een antwoord.

meer info >

Onze campussen zijn leef- en studeercampussen. Je vindt er alle faciliteiten om je studies te ondersteunen. Niet alleen dit, maar ook het studentenleven kan al op de campus van start gaan. 

kwaliteit

VIVES staat garant voor de kwaliteit van deze opleiding. We doen dit op basis van het VIVES-referentiekader en het onderwijsbeleidsplan.