Studenten tijdens praktijkles

energietechnologie

energie-technologie
Bachelor in de energietechnologie aan VIVES Zuid

Energietechnologen kennen de technische toestellen waarmee we energie uit o.a. wind en zon halen en doen suggesties voor efficiënter energieverbruik.

Waar kan ik dit volgen?
Bepaal mee de toekomst van energie
Studenten

Energie is een van de grootste thema’s in onze maatschappij. Ook in de toekomst blijft energie ontzettend belangrijk. Als energietechnoloog werk jij mee aan dat boeiende verhaal.

Bij VIVES heb je de keuze uit twee keuzetrajecten voor de bacheloropleiding energietechnologie. In het keuzetraject energietechnologie gaan we meer in op de technische kant (dimensioneren, meten en realiseren), in het keuzetraject ecotechnologie ligt de focus meer op data-analyse en ruimere duurzame oplossingen bedenken met het oog op energie-efficiëntie.

Je studie in een oogopslag

Studiegebied

Opleidingstype

Studiewijze

Studieroute

Aantal studiepunten

Waar kan ik dit volgen?

Startmomenten

Toelatingsvoorwaarden

Onderwijstaal

Brochures

Keuzetrajecten van de bachelor in de energietechnologie

energietechnologie

Verdiep je in de technische kant van energie.

ecotechnologie

Analyseer energiegegevens en bedenk duurzame oplossingen.

drie personen overleggen aan twee laptops over de startinformatie en info rond 'Wat kost studeren?'

Hoeveel kost je studie?

Studeren kost geld. Studiegeld, cursussen en handboeken, noem maar op. Je studiegeld is het bedrag dat je bij inschrijving in het hoger onderwijs betaalt. Die kostprijs is vastgelegd en is voor elke hogeschool en universiteit in Vlaanderen dezelfde.

meer info >

Starten met je studie

Ongetwijfeld zit je met veel vragen. Selecteer hieronder de opleiding die je bij ons gaat studeren en wellicht vind je op de meeste vragen een antwoord.

meer info >

Onze campussen zijn leef- en studeercampussen. Je vindt er alle faciliteiten om je studies te ondersteunen. Niet alleen dit, maar ook het studentenleven kan al op de campus van start gaan. 

kwaliteit

VIVES staat garant voor de kwaliteit van deze opleiding. We doen dit op basis van het VIVES-referentiekader en het onderwijsbeleidsplan.