planning

elektromechanica

Bachelor in de elektromechanica aan VIVES Noord en VIVES Zuid

Machines ontwerpen, hernieuwbare-energiesystemen ontwikkelen en productieprocessen automatiseren: combineer je technisch inzicht met creativiteit.

Waar kan ik dit volgen?
Studeer elektromechanica en leer alles over elektrotechniek, mechaniek, automatisering en vormgeving
Elektromechanica groepswerk

Elektromechanica gaat over mechatronica, elektrotechniek, mechanica, automatisering, energietechnologie, vormgeving, materialen, ontwerp en technische installaties. De opleiding zoekt studenten die geboeid zijn door technologie, om het even of ze uit het algemeen vormend of het technisch secundair onderwijs komen.

Bachelors in de elektromechanica zijn zeer gegeerd op de arbeidsmarkt door hun brede opleiding. De hoge loonkost dwingt bedrijven om altijd maar verder te automatiseren. Onze afgestudeerden staan in voor het ontwerp, de engineering, de productie, de installatie en het onderhoud van die moderne technologie.

Afstudeerrichtingen van de bachelor in de elektromechanica

Automatisering

Automatiseer systemen in een industriƫle omgeving met PLC-sturing, aandrijvingen, robotica, netwerken en Internet of Things. Beschikbaar in Brugge Station en Kortrijk.

Elektromechanica

Leer machines ontwerpen, bouwen, aansturen en regelen. Een technische en technologische opleiding waar je later alle richtingen mee uit kunt. Beschikbaar in Brugge Station en Kortrijk.

Klimatisering

Slim energiegebruik en verwarmings- en koelinstallaties gaan hand in hand. Leer HVAC-systemen dimensioneren, energieverbruikstudies maken en totaalprojecten installeren. Enkel beschikbaar in Kortrijk.

drie personen overleggen aan twee laptops over de startinformatie en info rond 'Wat kost studeren?'

Hoeveel kost je studie?

Studeren kost geld. Studiegeld, cursussen en handboeken, noem maar op. Je studiegeld is het bedrag dat je bij inschrijving in het hoger onderwijs betaalt. Die kostprijs is vastgelegd en is voor elke hogeschool en universiteit in Vlaanderen dezelfde.

meer info >

Starten met je studie

Ongetwijfeld zit je met veel vragen. Selecteer hieronder de opleiding die je bij ons gaat studeren en wellicht vind je op de meeste vragen een antwoord.

meer info >

Onze campussen zijn leef- en studeercampussen. Je vindt er alle faciliteiten om je studies te ondersteunen. Niet alleen dit, maar ook het studentenleven kan al op de campus van start gaan. 

Je studie in een oogopslag

Studiegebied

Opleidingstype

Studiewijze

Studieroute

Aantal studiepunten

Waar kan ik dit volgen?

Startmomenten

Toelatingsvoorwaarden

Onderwijstaal

Brochures

kwaliteit

VIVES staat garant voor de kwaliteit van deze opleiding. We doen dit op basis van het VIVES-referentiekader en het onderwijsbeleidsplan.