• atletiek.png

Sportmanagement

Bachelor in het bedrijfsmanagement, afstudeerrichting sport- en cultuurmanagement, specialisatie sportmanagement aan VIVES Noord

Iedereen doet aan sport: actief of passief, professioneel of als hobby. Sport is big business geworden! Het is een megasector met eigen do’s en dont’s. Vandaar de vraag uit de brede sportsector naar beter management, naar meer knowhow en naar meer professionaliteit!

Heb jij een passie voor sport? Droom jij van een carrière als manager van een  sportorganisatie? Wil je graag sportevenementen organiseren? Zou je graag het sportbeleid in jouw stad of gemeente uitwerken en uitvoeren? Wil je graag atleten en andere sporters zakelijk ondersteunen?

A dream becomes a reality … Kies voor de afstudeerrichting sportmanagement. In zes semesters maken we jouw droom waar. Je krijgt alle noodzakelijke vakken om een gedegen sportmanager te worden.

"In mijn laatste jaar Sportmanagement bij VIVES Brugge, kreeg ik de unieke kans om mijn stage te doen op de marketingdienst van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) in Brussel. Tijdens mijn stage leerde ik veel van de theorie die ik tijdens mijn opleiding had gezien omzetten in praktijk. Sociaal was ik altijd al en dit hielp mij om een uitgebreid netwerk binnen de sportsector te creëren en dit netwerk bleek later op vele vlakken belangrijk. Dankzij mijn studies, veel doorzettingsvermogen en geloof in mezelf, ben ik nu aan de slag als medewerker op de dienst Topsport bij het BOIC.  Durf dromen en geloof altijd in jezelf!"
Shari van Lierde, alumnus Sportmanagement

Waar kan ik met dit diploma aan de slag?
Welke vakken staan op het programma?
Wat leer ik in deze opleiding?
Hoe ziet mijn studieroute eruit?
Hoelang doe ik over deze opleiding?
Hoe organiseert VIVES deze opleiding?
Ga ik tijdens deze opleiding op stage?
Welk studiemateriaal heb ik nodig?
Wat kan ik na deze opleiding nog verder studeren?
Deel dit via

Dit is een keuzetraject binnen een professionele bachelor. In tegenstelling tot een specialisatie, kies je een keuzetraject al van bij de start van je opleiding.