• droneproject.jpg
  • drone2.png
  • drone.png

Unmanned Aircraft Systems

Bachelor in de luchtvaart, afstudeerrichting luchtvaarttechnologie, specialisatie Unmanned Aircraft Systems aan VIVES Noord

Wie kiest voor de afstudeerrichting luchtvaarttechnologie, kan zich in het laatste jaar verder specialiseren in bemande luchtvaarttechnologie of in Unmanned Aircraft Systems (drones).

Het gebruik van drones (officieel: Remotely Piloted Aircraft Systems of RPAS) en het aantal toepassingen ervan nemen razendsnel toe. VIVES volgt deze technologie al langer en onderzoekt onder meer in zijn expertisecentrum hoe drones voor diverse doelen ingezet kunnen worden.

De inzet van drones is niet meer weg te denken uit de huidige samenleving en toepassingen in bijvoorbeeld smart farming, bouw en beveiliging zullen de komende jaren heel sterk toenemen. In deze specialisatie van VIVES, waar ontwerp, bouwen, vliegen, onderhoud, verschillende types operaties, toepassingen en business development samenkomen, leer je alles over deze snelgroeiende industrie. 

Deel dit via
Nieuwe specialisatie!
S

Dit is een specialisatie binnen een professionele bacheloropleiding. Na een gemeenschappelijk gedeelte voor elke student, kies je in het tweede of derde jaar voor een specifieke uitdieping van een aspect van je opleiding.