• logo1.png
  • logo3.jpg
  • logopedie

Logopedie

Bachelor in de logopedie en de audiologie, afstudeerrichting logopedie aan VIVES Noord

Je houdt van een beroep met veel afwisseling en veel stoornissen leren behandelen schrikt je niet af. Zowel kinderen, volwassenen als ouderen spreken je aan? Je bent geïnteresseerd in teamwork en je houdt van een praktijkgerichte opleiding. Je hecht veel belang aan een correct en verzorgd taalgebruik. 

Dan is de afstudeerrichting logopedie zeker iets voor jou! Logopedie is een beroep waarbij mensen die een hulpvraag hebben op vlak van communicatie in de ruime betekenis van het woord, worden onderzocht en behandeld. Behandelingen kunnen zorg, training en het verlenen van advies inhouden op vlak van stem, uitspraak, gehoor en mondelinge en schriftelijke taal. Daarenboven schenken logopedisten ook aandacht aan andere mondfuncties, zoals slikken, drinken en eten.

Kies vanaf de eerste opleidingsfase voor de afstudeerrichting logopedie of behaal eerst je bachelordiploma audiologie en studeer vervolgens af als logopedist in slechts anderhalf jaar. 

Waar kan ik met dit diploma aan de slag?
Hoelang doe ik over deze opleiding?
Hoe organiseert VIVES deze opleiding?
Ga ik tijdens deze opleiding op stage?
Welk studiemateriaal heb ik nodig?
Wat kan ik na deze opleiding nog verder studeren?
Bij wie kan ik terecht voor ondersteuning bij mijn studies?
Deel dit via
A

Dit is een professionele bacheloropleiding. Nadat je dit diploma hebt gehaald, kun je aan de slag op de werkvloer of verder studeren om een masterdiploma te behalen.