• coaching.png
  • HWB Aula
  • HWB Student

Starten met een HBO5-opleiding

Na het secundair onderwijs zijn er tal van mogelijkheden om verder te studeren. Naast een studie aan een hogeschool of universiteit kan je er ook voor kiezen om een opleiding HBO5 (associate degree) te volgen. Dit onderwijs situeert zich tussen het secundair onderwijs en een bacheloropleiding en wordt kortweg HBO5 genoemd.

Wanneer je afstudeert, behaal je het diploma van gegradueerde. Op de arbeidsmarkt is er veel vraag naar mensen met dit diploma. Deze opleiding verhoogt dus je kansen op een goede job. Je kunt starten in een HBO5-opleiding als je het secundair onderwijs beëindigd hebt. Het maakt niet uit of je uit de richting ASO, TSO, KSO of BSO (na het 7e jaar) komt. HBO5-verpleegkunde kun je starten na je 6e jaar ASO, TSO, KSO of BSO. Als je het secundair onderwijs niet hebt afgemaakt, maar je bent ouder dan 18 jaar, kun je ook toegelaten worden na een toelatingsproef.

Een HBO5-diploma geeft je heel wat troeven. Niet alleen is het een volwaardig diploma waarmee je beroepsmatig aan de slag kunt, maar voor veel mensen is het ook een brug naar een bachelordiploma. Klik hier voor een overzicht van alle troeven van een HBO5-diploma.

Heb je vragen?Ik help je graag verder!Anne Vanmaercke+32 476 74 42 32 - mail mij