Summer School elektriciteit voor bachelors (Kortrijk)

Door hogeschool VIVES wordt aan de eerste jaar studenten industriële wetenschappen en technologie de gelegenheid geboden om een summer school elektriciteit te volgen. De bedoeling van deze cursus is om eventuele tekorten uit het secundair bij te werken of om de belangrijkste onderwerpen op te frissen.

De Summer School elektriciteit zal starten twee dagen begin september op donderdag 10 september 2020 en vrijdag vrijdag 11 september 2020 net voor de start van het academiejaar.

Doelgroep

De Summer School elektriciteit wordt georganiseerd als voorbereiding tot de profes­sio­nele bachelor­opleidingen binnen Industriële wetenschappen & technologie. De cursus is bedoeld voor studenten zonder of met een beperkte voorkennis van elek­triciteit.

Behandelde onderwerpen

  • de belangrijkste grootheden en eenheden uit de elek­triciteit: aan de hand van eenvoudige elektrische netwerken wordt het verband tussen deze grootheden aangetoond.
  • magnetisme en elektromagnetisme: hoe werken elek­trische motoren en generatoren? Wat is magnetische inductie? Indien de corona maatregelen het toelaten worden aan de hand van demo's in de praktijklokalen deze principes toegelicht.
  • wisselstroomtheorie: studie van enkele basis­be­grip­pen (periode, frequentie, amplitude, effectieve waarde, fase en faseverschuiving).

Breng een rekenmachine mee om actief te kunnen deelnemen aan de oefeningen.

Programma

Donderdag   

Les: 13u15-16u30

Vrijdag

Les:  08u45-12u00
Middagpauze: 12u00-13u15
Les: 13u15-16u30

De prijs bedraagt 36 euro. De lessen vinden plaats in de gebouwen van het studiegebied industriële wetenschappen en technologie. Aanmelden kan tot en met 1 september 2020. Een factuur ontvang je op je thuisadres na afloop van de cursus.

Een overzicht van alle andere Summer Schools die je bij VIVES kunt volgen, vind je in het Summer School-overzicht.

Aanmelden is niet meer mogelijk.

De uiterste datum om je aan te melden is voorbij.
Deel dit via