Summer School digital skills in Kortrijk voor alle studenten van VIVES

biotechniek
gezondheidszorg
handelswetenschappen en bedrijfskunde
industriële wetenschappen en technologie
onderwijs
sociaal-agogisch werk

Wil je graag je digital skills bijspijkeren om je talenten aan te scherpen? Neem dan zeker deel aan een of meerdere van onderstaande cursussen, bedoeld voor alle studenten aan alle opleidingen van VIVES. Op deze pagina meld je je aan om de cursussen aan VIVES Kortrijk op dinsdag 10 september 2019 te volgen, maar je kunt je ook aanmelden voor dezelfde cursussen in VIVES Brugge Xaverianenstraat.

Tijdens deze cursus behandelen we praktische tools die je tijdens je opleiding nodig hebt. Volgens je interesse kun je zelf kiezen welke sessies je volgt. Elke VIVES-student uit elke bachelor- en graduaatsopleiding van elke campus is van harte welkom.

De cursussen digital skills zijn gratis, maar aanmelden is wel verplicht. Dat kan tot en met 9 september 2019. Naar aanloop van de start van de vakantiecursus ontvang je een mail met daarin alle praktische info.

Cursusoverzicht

12u30-13u30

  • Beheren van documenten: leer bestanden converteren en uitpakken, back-ups maken en je Windows-pc organiseren
  • Office 365: ontdek hoe je samen inhoud kunt ontwikkelen en delen

13u50-14u50

  • Presenteren: in een uurtje tijd krijg je enkele algemene tips en tricks om (interactieve) presentaties te geven en je publiek te blijven boeien. Daarnaast worden enkele tools zoals Sway en Prezi aangereikt om concreet aan de slag te gaan. 
  • Outlook: stel takenlijstjes op en maak efficiënt gebruik van de mail- en agendafuncties in Outlook. Raadpleeg alles op je smartphone en computer

15u10-16u10

  • Mediawijsheid/veiligheid: we helpen je op weg met je instellingen op sociale media, het correct interpreteren van bronnen en hoe je je online kunt beschermen tegen phishing en malware
  • Multimedia: leer meer over het maken van video-opdrachten, het gebruik van Creative Commons en gericht zoeken naar media

Zoals je ziet vinden steeds twee cursussen op hetzelfde moment plaats. Je kiest dus steeds voor één van twee van de cursussen. Heb je ook interesse in de andere cursussen, dan kun je die eventueel ook tijdens de vakantiecursus digital skills op onze campus in Brugge volgen.

Deel dit via