Summer School chemie (Roeselare)

biotechniek

Sommige eerstejaarsstudenten ondervinden moeilijkheden met anorganische chemie. Daarom wordt er een Summer School georganiseerd voor studenten met een duidelijk tekort aan of afwezigheid van chemische basiskennis.

Het is de bedoeling om de elementaire chemische begrippen bij te brengen aan studenten met een duidelijk tekort aan of afwezigheid van chemische basiskennis. 

Het gaat om basiskennis anorganische chemie met een link naar de verschillende afstudeerrichtingen bv. praktische toepassing van pH in dierlijke en plantaardige monsters, pH in vijverwater, toepassingen van de chemische functies (zuren, basen, zouten), … De cursus omvat 10 uur. Er wordt aandacht besteed aan oefeningen en directe toetsing.

Studenten met de volgende vooropleidingen behoren zeker tot de doelgroep: handel, sociaal-technische wetenschappen, gezondheids- en welzijnswetenschappen, apotheekassistent, bakkerij, slagerij, hotel, bouw, hout ... 

Het aantal aanmeldingen is beperkt tot 50 studenten.

Praktische info

  • wanneer: vier sessies van 2,5u gespreid over 2 dagen nl. maandag 14/09/2020 en dinsdag 15/09/2020: van 09.30u - 12.00u en van 13.00 - 15.30u.
  • plaats: VIVES Roeselare, Wilgenstraat 32, 8800 Roeselare - aula B1.1
  • benodigdheden:rekenmachine + schrijfmateriaal
  • docente: Evelien Van Hooland
  • kostprijs: 10 euro, syllabus inbegrepen

Een overzicht van alle andere Summer Schools die je bij VIVES kunt volgen, vind je in het Summer School-overzicht.

Deel dit via