Summer Schools

De stap naar hoger onderwijs is een grote stap. En soms kies je voor een opleiding waar je vooropleiding niet helemaal op aansluit. In de meeste gevallen is dat geen enkel probleem: bij de meeste vakken beginnen we in het hoger onderwijs gewoon vanaf nul. Toch kan het nuttig zijn om - voordat je start - je kennis rond een bepaald vak even bij te spijkeren.

VIVES organiseert hiervoor Summer Schools. Deze vakantiecursussen zijn steeds vrijblijvend - je bent niet verplicht een vakantiecursus te volgen om met een bepaalde opleiding te starten, ook al heb je het vak niet gehad in je vooropleiding. Toch raden we het volgen van zo'n vakantiecursus ten zeerste aan: niet alleen leer je gelijk een aantal van je toekomstige medestudenten kennen, je krijgt in sneltreinvaart een overzicht van alle belangrijke zaken die je je eigenlijk nog uit het secundair zou moeten herinneren om zo goed mogelijk met je nieuwe opleiding van start te gaan.

Let op: voor verschillende zomercursussen geldt een maximumaantal inschrijvingen. Schrijf dus snel in als je zeker wil zijn van deelname! Alle vakantiecursussen vinden plaats in september 2018.

Overzicht

Een overzicht van de Summer Schools die door VIVES worden georganiseerd vind je hier:

Inschrijven kun je voor elke Summer School apart. Let op: vakantiecursussen zijn, met uitzondering van vakantie- en instapcursus digital skills, niet gratis en niet inbegrepen in het inschrijvingsgeld van je bacheloropleiding. De exacte kostprijs staat vermeld bij elke vakantiecursus.