Een bijkomend diploma of getuigschrift handelswetenschappen en bedrijfskunde

Via de zogenaamde verkorte studieroutes behaal je in 1 à 1,5 jaar een bijkomend VIVES-diploma (bv. financiën en verzekeringen of rechtspraktijk na accountancy-fiscaliteit) of een getuigschrift bij het volgen van een tweede generieke opleiding (bv. immobiliën en verzekeringen na Business Management & Entrepreneurship). Op die manier verwerf je twee sterk gewaardeerde praktijkgerichte bachelordiploma’s of een extra getuigschrift in 4 à 4,5 jaar studie.

Of wil je na het behalen van je graduaatsdiploma, een aansluitend bachelordiploma verwerven? Dan kan dat via een aanvullingstraject (90 studiepunten). Sterke troefkaarten op de arbeidsmarkt, maar dat hoeven we je ongetwijfeld niet te vertellen!

Of studeer je graag een bijkomend jaar in het buitenland? Of wil je graag nog een extra stage lopen in het buitenland (met Erasmusbeurs – minimum 2 maand en maximum 12 maand)? Unieke kansen die we je graag voorstellen.

Ook ons aanbod in afstandsonderwijs wordt voorgesteld (indien je graag je studies al wil combineren met werken). Mogelijke diploma’s via afstandsonderwijs (eveneens via verkorte studieroute): accountancy-fiscaliteit, immobiliën en verzekeringen, rechtspraktijk, marketing, eventmanagement, sportmanagement, supply chain management, business & languages, medical office management en toegepaste informatica.

Bachelor na Bachelor (Banaba) International management

Een praktijkgerichte opleiding international management op de campus in Kortrijk met veel casestudies en (buitenlandse) gastprofessoren waarin alle facetten van het bedrijfsleven aan bod komen via de volgende 4 bouwstenen: Business Essentials, Entrepreneurship, Personal & Management Skills en Business in Practice. In deze eenjarige opleiding loop je onder meer ook drie maanden stage in een buitenlands bedrijf of een internationaal bedrijf met vestiging in België.

Postgraduaten in VIVES Continue

Postgraduaten zijn zeer praktijkgerichte specialisaties die je kan volgen na je bachelordiploma. Op de campus van VIVES in Brugge bieden we volgende postgraduaten aan: bedrijfsmanagement, cultuurmanagement, digital marketing, digital business analyst, financieel management, fiscale wetenschappen, financieel management, HR, sociaal recht en payroll, human resources management, humane AI in business, management in de social profit, vermogens- en successieplanning, vennootschapsrecht en supply chain management.

Kortlopende navormingssessies in VIVES Continue

Volgend jaar aan de slag in het bedrijfsleven? Ook dan kan je terecht in je vertrouwde studiegebied om je blijvend bij te scholen. Levenslang leren is nu eenmaal een constante voor wie actief is. Bij VIVES Continue kan je terecht voor navormingen in volgende domeinen: accountancy, financiën en verzekeringen, vastgoed, landmeten, het examen kredietbemiddeling.

Interesse? Stuur een mail naar [email protected]

Master handelswetenschappen KULAK en KULeuven campus Brussel

Na twee jaar extra studie (een schakelprogramma en een masterjaar) kan je het diploma van master in de handelswetenschappen behalen. Een paar jaar geleden is het schakelprogramma in de KULAK gestart en daarnaast heeft VIVES sinds lang een overeenkomst met KU Leuven campus Brussel waarbij men zorgt voor extra begeleiding van onze studenten, onder meer op het vlak van wiskunde.

Meer info of nog vragen? Stuur een mail naar Louise Devos.

Master handelswetenschappen aan UCL Mons (FUCAM)

Na je professioneel bachelordiploma in VIVES op weg naar een Franstalig masterdiploma? In het verleden kozen al heel wat oud-studenten deze richting. En of je een graag geziene kandidaat wordt voor het bedrijfsleven! Het kan in 2 jaar studie. Nederlandstalige informatie bij Bruno Michiels (docent Nederlands/Engels in Mons).

Interesse? Stuur een mail naar [email protected]

Master Accountancy & Revisoraat, master Verzekeringen, master Information Management KULeuven

Elke master kan gevolgd worden met een schakelprogramma in de KULAK te Kortrijk. De master ‘information management’ richt zich vooral op afgestudeerden ‘toegepaste informatica’. Bezoek de website van KU Leuven.

Meer info of nog vragen? Stuur een mail naar [email protected]

Informatiesessie specifiek voor studenten toegepaste informatica

Welke specifieke studiemogelijkheden zijn er voor afgestudeerden toegepaste informatica? Contacteer het opleidingshoofd toegepaste informatica via [email protected]

Verkorte educatieve bacheloropleiding secundair onderwijs

Heb je een professionele bacheloropleiding achter de rug en wil je je expertise en je passie graag delen met jongeren? Denk je eraan om in het onderwijs te stappen? Dan is de verkorte educatieve bacheloropleiding secundair onderwijs in VIVES beslist iets voor jou! De opleiding bestaat uit 60 studiepunten en je hebt keuze uit drie trajecten. We zoeken samen naar een traject dat bij jouw persoonlijke werk- en privésituatie past. We raden aan om ongeveer 30 studiepunten per jaar op te nemen als je studeren met werken combineert. Elk traject kan korter gemaakt worden door het volgen van meer modules per fase, door afstandsonderwijs of in combinatie met een job in het onderwijs (een leraar-in-opleiding-baan (LIO) waarbij je eigen onderwijspraktijk centraal staat). Het voltijds dagtraject kan op één jaar afgerond worden.

Tips & tricks bij je eerste stappen op de arbeidsmarkt

Wil je je graag nog wat praktisch tips & tricks en info over welke fomaliteiten je in orde dient te brengen bij je eerste stappen op de arbeidsmarkt? Volg dan zeker volgende sessie gegeven door Robert Half.

Master maritiem en logistiek management (Universiteit Antwerpen)

Wil je na je bachelor Supply Chain Management graag nog een master bijstuderen? Dan is de Master maritiem en logistiek management misschien iets voor jou. https://www.uantwerpen.be/nl/studeren/aanbod/alle-opleidingen/maritiem-en-logistiek-management/

Meer info via Valentin Carlan: [email protected]

Meer info nodig?

Jouw voorkeur staat er niet tussen? Contacteer je studietrajectbegeleider die je graag verder helpt met informatie. 

Op zoek naar een job? Registreer je vandaag nog op youngpotentials.org (kies rechtsboven voor aanmelden), dé jobsite voor VIVESstudenten. Een voorbeeld: de voorbije anderhalve maand werden daar - enkel en alleen al voor studenten handelswetenschappen en bedrijfskunde – niet minder dan 100 vacatures geplaatst. 
Bezoek ook op 23 maart de jobhappening in Xpo Kortrijk, vooraf registreren via www.jobhappeningkortrijk.be

Ontdek hier de mogelijkheden tot verder studeren voor als je straks afstudeert aan het studiegebied handelswetenschappen en bedrijfskunde. Over heel wat verderstudeermogelijkheden kun je via Teams een infosessie bijwonen. Ga je liever meteen aan de slag in het werkveld? Dan kun je hierover ook een sessie volgen via Teams met heel wat tips en tricks die je op weg kunnen helpen bij je eerste stappen op de arbeidsmarkt.

Een bijkomend diploma of getuigschrift handelswetenschappen en bedrijfskunde

Via de zogenaamde verkorte studieroutes behaal je in 1 à 1,5 jaar een bijkomend VIVES-diploma (bv. financiën en verzekeringen of rechtspraktijk na accountancy-fiscaliteit, of hotelmanagement na een HWB bachelordiploma) of een getuigschrift bij het volgen van een tweede generieke opleiding (bv. immobiliën en verzekeringen na Business Management & Entrepreneurship). Op die manier verwerf je twee sterk gewaardeerde praktijkgerichte bachelordiploma’s of een extra getuigschrift in 4 à 4,5 jaar studie.

Of wil je na het behalen van je graduaatsdiploma, een aansluitend bachelordiploma verwerven? Dan kan dat via een aanvullingstraject (90 studiepunten). Sterke troefkaarten op de arbeidsmarkt, maar dat hoeven we je ongetwijfeld niet te vertellen!

Of studeer je graag een bijkomend jaar in het buitenland? Of wil je graag nog een extra stage lopen in het buitenland (met Erasmusbeurs – minimum 2 maand en maximum 12 maand)? Unieke kansen die we je graag voorstellen. Ook ons aanbod in afstandsonderwijs wordt voorgesteld (indien je graag je studies al wil combineren met werken). Mogelijke diploma’s via afstandsonderwijs (eveneens via verkorte studieroute): accountancy-fiscaliteit, rechtspraktijk, marketing, eventmanagement, sportmanagement, supply chain management, business & languages, human resources management, medical office management en toegepaste informatica.

Bachelor na Bachelor (Banaba) International management

Een praktijkgerichte opleiding international management op de campus in Kortrijk met veel casestudies en (buitenlandse) gastprofessoren waarin alle facetten van het bedrijfsleven aan bod komen via de volgende 4 bouwstenen: Business Essentials, Entrepreneurship, Personal & Management Skills en Business in Practice. In deze eenjarige opleiding loop je onder meer ook drie maanden stage in een buitenlands bedrijf of een internationaal bedrijf met vestiging in België.

Postgraduaten in VIVES Brugge Business School

Postgraduaten zijn zeer praktijkgerichte specialisaties die je kan volgen na je bachelordiploma. Op de campus van VIVES in Brugge bieden we volgende postgraduaten aan: bedrijfsmanagement, cultuurmanagement, digital marketing, digital business analyst, financieel management, fiscale wetenschappen, financieel management, HR, sociaal recht en payroll, human resources management, humane AI in business, management in de social profit, vermogens- en successieplanning, vennootschapsrecht en supply chain management.

Infosessie: 22 februari om 19u

Meer info of nog vragen? Stuur een mail naar [email protected].

Kortlopende navormingssessies in VIVES Kortrijk Business School

Volgend jaar aan de slag in het bedrijfsleven? Ook dan kan je terecht in je vertrouwde studiegebied om je blijvend bij te scholen. Levenslang leren is nu eenmaal een constante voor wie actief is. Bij VIVES Kortrijk Business School kan je terecht voor navormingen in volgende domeinen: accountancy, financiën en verzekeringen, vastgoed, landmeten, het examen kredietbemiddeling.

Interesse? Stuur een mail naar [email protected]

Master handelswetenschappen KULAK en KULeuven campus Brussel

Na twee jaar extra studie (een schakelprogramma en een masterjaar) kan je het diploma van master in de handelswetenschappen behalen. Een paar jaar geleden is het schakelprogramma in de KULAK gestart en daarnaast heeft VIVES sinds lang een overeenkomst met KU Leuven campus Brussel waarbij men zorgt voor extra begeleiding van onze studenten, onder meer op het vlak van wiskunde.

Meer info of nog vragen? Stuur een mail naar Louise Devos.

Master handelswetenschappen aan UCL Mons (FUCAM)

Na je professioneel bachelordiploma in VIVES op weg naar een Franstalig masterdiploma? In het verleden kozen al heel wat oud-studenten deze richting. En of je een graag geziene kandidaat wordt voor het bedrijfsleven! Het kan in 2 jaar studie. Nederlandstalige informatie bij Bruno Michiels (docent Nederlands/Engels in Mons).

Interesse? Stuur een mail naar [email protected]

Master Accountancy & Revisoraat, master Verzekeringen, master Information Management KULeuven

Elke master kan gevolgd worden met een schakelprogramma in de KULAK te Kortrijk. De master ‘information management’ richt zich vooral op afgestudeerden ‘toegepaste informatica’. Bezoek de website van KU Leuven.

Meer info of nog vragen? Stuur een mail naar [email protected]

Informatiesessie specifiek voor studenten toegepaste informatica

Welke specifieke studiemogelijkheden zijn er voor afgestudeerden toegepaste informatica? 

Verkorte educatieve bacheloropleiding secundair onderwijs

Heb je een professionele bacheloropleiding achter de rug en wil je je expertise en je passie graag delen met jongeren? Denk je eraan om in het onderwijs te stappen? Dan is de verkorte educatieve bacheloropleiding secundair onderwijs in VIVES beslist iets voor jou! De opleiding bestaat uit 60 studiepunten en je hebt keuze uit drie trajecten. We zoeken samen naar een traject dat bij jouw persoonlijke werk- en privésituatie past. We raden aan om ongeveer 30 studiepunten per jaar op te nemen als je studeren met werken combineert. Elk traject kan korter gemaakt worden door het volgen van meer modules per fase, door afstandsonderwijs of in combinatie met een job in het onderwijs (een leraar-in-opleiding-baan (LIO) waarbij je eigen onderwijspraktijk centraal staat). Het voltijds dagtraject kan op één jaar afgerond worden.

Tips & tricks bij je eerste stappen op de arbeidsmarkt

Wil je je graag nog wat praktisch tips & tricks en info over welke fomaliteiten je in orde dient te brengen bij je eerste stappen op de arbeidsmarkt? Volg dan zeker volgende sessie gegeven door Robert Half.

Master maritiem en logistiek management aan de Universiteit Antwerpen

Wil je na je bachelor Supply Chain Management graag nog een master bijstuderen? Dan is de Master maritiem en logistiek management misschien iets voor jou. https://www.uantwerpen.be/nl/studeren/aanbod/alle-opleidingen/maritiem-en-logistiek-management/

Meer info via Valentin Carlan: [email protected]