Ontdek hier de mogelijkheden tot verder studeren aan het studiegebied handelswetenschappen en bedrijfskunde wanneer je een diploma in een ander studiegebied behaalt.

Trajecten op maat en micro degrees in handelswetenschappen en bedrijfskunde

Heb je een diploma hoger onderwijs op zak uit eender welk ander studiegebied dan handelswetenschappen en bedrijfskunde en wil je een bijkomend diploma verwerven dan kan je een traject op maat of verkorte studieroute volgen waarbij je recht hebt op een basisvrijstellingspakket. Daarnaast wordt op maat bekeken welke bijkomende vrijstellingen je kan bekomen.

De micro degrees van de opleidingen uit het studiegebied handelswetenschappen en bedrijfskunde bestaan uit een pakket specialisatievakken van ongeveer 60 studiepunten. Deze getuigschriften zijn ideaal als je in een niet-verwante opleiding afstudeerde en je toch graag verder wil specialiseren in het domein van handelswetenschappen en bedrijfskunde. Ook als je geen hoger onderwijsdiploma hebt en je wenst je te verdiepen in een aantal domeinen uit handelswetenschappen en bedrijfskunde is een micro degree iets voor jou. Enige uitzondering hierop is het micro degree International Start-up School. Hiervoor dien je minstens een bachelordiploma op zak te hebben en verwerf je je getuigschrift na 30 studiepunten.

micro degree bedrijfsmanagement

micro degree International Start-up School

micro degree toegepaste informatica

Bachelor na Bachelor (Banaba) International management - VIVES Kortrijk

Een praktijkgerichte opleiding international management op de campus in Kortrijk met veel casestudies en (buitenlandse) gastprofessoren waarin alle facetten van het bedrijfsleven aan bod komen via de volgende 4 bouwstenen: Business Essentials, Entrepreneurship, Personal & Management Skills en Business in Practice. In deze eenjarige opleiding loop je onder meer ook drie maanden stage in een buitenlands bedrijf of een internationaal bedrijf met vestiging in BelgiĆ«.

Postgraduaten in VIVES Brugge Business School

Postgraduaten zijn zeer praktijkgerichte specialisaties die je kan volgen na je bachelordiploma. Op de campus van VIVES in Brugge bieden we volgende postgraduaten aan: digital marketing, digital business analyst, bedrijfsmanagement, expert class business analytics met power BI, fiscale wetenschappen, financieel management, management in de social profit, vermogens- en successieplanning, vennootschapsrecht, supply chain management, human resources management en cultuurmanagement.

Interesse? Stuur een mail naar [email protected]

Kortlopende navormingssessie in VIVES Kortrijk Business School

Volgend jaar aan de slag in het bedrijfsleven? Ook dan kan je terecht in je vertrouwde studiegebied om je blijvend bij te scholen. Levenslang leren is nu eenmaal een constante voor wie actief is. Bij VIVES Kortrijk Business School kan je terecht voor navormingen in volgende domeinen: accountancy, financiƫn en verzekeringen, vastgoed, landmeten, het examen kredietbemiddeling.

Interesse? Stuur een mail naar [email protected]