Ontdek hier de mogelijkheden tot verder studeren voor als je straks afstudeert aan het studiegebied handelswetenschappen en bedrijfskunde. Over heel wat verderstudeermogelijkheden kun je via Teams een infosessie bijwonen.

Een bijkomend diploma of getuigschrift handelswetenschappen en bedrijfskunde

Via de zogenaamde verkorte studieroutes behaal je in 1 à 1,5 jaar een bijkomend VIVES-diploma (bv. financie- en verzekeringswezen of rechtspraktijk na accountancy-fiscaliteit, of hotelmanagement na HWB bachelordiploma) of een getuigschrift bij het volgen van een tweede generieke opleiding (bv. immobiliën en verzekeringen na Business Management & Entrepreneurship). Op die manier verwerf je twee sterk gewaardeerde praktijkgerichte bachelordiploma’s of een extra getuigschrift in 4 à 4,5 jaar studie.

Of wil je na het behalen van je graduaatsdiploma, een aansluitend bachelordiploma verwerven? Dan kan dat via een aanvullingstraject (90 studiepunten). Sterke troefkaarten op de arbeidsmarkt, maar dat hoeven we je ongetwijfeld niet te vertellen!

Of studeer je graag een bijkomend jaar in het buitenland? Of wil je graag nog een extra stage lopen in het buitenland (met Erasmusbeurs – minimum 2 maand en maximum 12 maand)? Unieke kansen die we je graag voorstellen. Ook ons aanbod in afstandsonderwijs wordt voorgesteld (indien je graag je studies al wil combineren met werken). Mogelijke diploma’s via afstandsonderwijs (eveneens via verkorte studieroute): accountancy-fiscaliteit, rechtspraktijk, marketing, eventmanagement, sportmanagement, logistiek management, business & languages, human resources management, medical office management en toegepaste informatica.

Infosessies: 23 februari 2021 om 19u en om 20u

Bachelor na Bachelor (Banaba) International management (VIVES Kortrijk)

Een praktijkgerichte opleiding international management op de campus in Kortrijk met veel casestudies en (buitenlandse) gastprofessoren waarin alle facetten van het bedrijfsleven aan bod komen: Financial Management, Global Marketing, Human Resources, Logistics & Operations, Entrepreneurship, Personal & Management Skills,... In deze éénjarige opleiding loop je onder meer ook drie maanden stage in een buitenlands bedrijf of een internationaal bedrijf met vestiging in België.

Infosessies: 23 februari om 18u en om 19u

Postgraduaten in VIVES Brugge Business School

Postgraduaten zijn zeer praktijkgerichte specialisaties die je kan volgen na je bachelordiploma. Op de campus van VIVES in Brugge bieden we volgende postgraduaten aan: digital marketing, digital business analyst, bedrijfsmanagement, expert class business analytics met power BI, fiscale wetenschappen, financieel management, management in de social profit, vermogens- en successieplanning, vennootschapsrecht, supply chain management, human resources management en cultuurmanagement.

Infosessies: 23 februari om 19u

Meer info of nog vragen? Stuur een mail naar [email protected].

Kortlopende navormingssessies in VIVES Kortrijk Business School

Volgend jaar aan de slag in het bedrijfsleven? Ook dan kan je terecht in je vertrouwde studiegebied om je blijvend bij te scholen. Levenslang leren is nu eenmaal een constante voor wie actief is. Bij VIVES Kortrijk Business School kan je terecht voor navormingen in volgende domeinen: accountancy, financiën en verzekeringen, vastgoed, landmeten, het examen kredietbemiddeling.

Interesse? Stuur een mail naar [email protected]

Master handelswetenschappen KULAKen KULeuven campus Brussel

Na twee jaar extra studie (een schakelprogramma en een masterjaar) kan je het diploma van master in de handelswetenschappen behalen. Een paar jaar geleden is het schakelprogramma in de KULAK gestart en daarnaast heeft VIVES sinds lang een overeenkomst met KU Leuven campus Brussel waarbij men zorgt voor extra begeleiding van onze studenten, onder meer op het vlak van wiskunde.

Infosessies: 23 februari om 18u en om 19u

Meer info of nog vragen? Stuur een mail naar [email protected]

Master handelswetenschappen aan UCL Mons (FUCAM)

Na je professioneel bachelordiploma in VIVES op weg naar een Franstalig masterdiploma? In het verleden kozen al heel wat oud-studenten deze richting. En of je een graag geziene kandidaat wordt voor het bedrijfsleven! Het kan in 2 jaar studie. Nederlandstalige informatie bij Bruno Michiels (docent Nederlands/Engels in Mons).

Interesse? Stuur een mailtje naar [email protected]

Master Accountancy & Revisoraat, master Verzekeringen, master Information Management KULeuven

Elke master kan gevolgd worden met een schakelprogramma in de KULAK te Kortrijk. De master ‘information management’ richt zich vooral op afgestudeerden ‘toegepaste informatica’. Bezoek de website van KU Leuven.

Infosessie: 23 februari 2021 om 19u

Meer info of nog vragen? Stuur een mail naar [email protected]

Informatiesessie specifiek voor studenten toegepaste informatica

Welke specifieke studiemogelijkheden zijn er voor afgestudeerden toegepaste informatica? 

Infosessie: 23 februari om 18u

Verkorte educatieve bacheloropleiding secundair onderwijs

Heb je een professionele bacheloropleiding achter de rug en wil je je expertise en je passie graag delen met jongeren? Denk je eraan om in het onderwijs te stappen? Dan is de verkorte educatieve bacheloropleiding secundair onderwijs in VIVES beslist iets voor jou! De opleiding bestaat uit 60 studiepunten en je hebt keuze uit drie trajecten. We zoeken samen naar een traject dat bij jouw persoonlijke werk- en privésituatie past. We raden aan om ongeveer 30 studiepunten per jaar op te nemen als je studeren met werken combineert. Elk traject kan korter gemaakt worden door het volgen van meer modules per fase, door afstandsonderwijs of in combinatie met een job in het onderwijs (een leraar-in-opleiding-baan (LIO) waarbij je eigen onderwijspraktijk centraal staat). Het voltijds dagtraject kan op één jaar afgerond worden.

Infosessie: 23 februari om 18u

Postgraduaten Fiscale Hogeschool

Wil je je graag verder bijscholen in de principes van fiscaliteit (zowel de Belgische fiscale wetgeving als de Europese en internationale fiscaliteit) en de praktische toepassingen ervan? Dan is een postgraduaat Fiscale Wetenschappen of een postgraduaat Fiscaal Recht en Fiscale Praktijk misschien iets voor jou. Meer informatie: www.fhs.be

Infosessie: 23 februari om 18u

Meer info nodig?

Jouw voorkeur staat er niet tussen? Contacteer je studietrajectbegeleider die je graag verder helpt met informatie. 

Op zoek naar een job? Registreer je vandaag nog op www.youngpotentials.org (kies rechtsboven voor aanmelden), dé jobsite voor VIVESstudenten. Een voorbeeld: de voorbije anderhalve maand werden daar –enkel en alleen al voor studenten handelswetenschappen en bedrijfskunde – niet minder dan 100 vacatures geplaatst. 
Bezoek ook op 26 maart de jobhappening in Xpo Kortrijk, vooraf registreren via www.jobhappeningkortrijk.be