
Uitschrijven
Je uitschrijven is een belangrijke beslissing. Wens je in de loop van het academiejaar je inschrijving te wijzigen, dan praat je hier best eens over, voor je deze stap zet. Het zal je helpen om een goede keuze te maken, dat kan uitschrijven zijn, veranderen van opleiding of van traject. Naast je ouders, vrienden en medestudenten zoek je ook even je docent(en) op, je studie- en trajectbegeleider en/of de dienst Studentenvoorzieningen (Stuvo).
Wil je je keuze om te stoppen met studeren eens bespreken, ga dan langs bij de studie-en trajectbegeleider van jouw opleiding. We bevelen zo een gesprek warm aan zodat je met een goed gevoel uit de opleiding kunt vertrekken:
Je uitschrijven is een belangrijke beslissing. Wens je in de loop van het academiejaar je inschrijving te wijzigen, dan praat je hier best eens over, voor je deze stap zet. Het zal je helpen om een goede keuze te maken. Naast je ouders, vrienden en medestudenten zoek je ook even je docent(en) op, je studie- en trajectbegeleider en/of de dienst Studentenvoorzieningen (Stuvo).
Wil je je keuze om te stoppen met studeren eens bespreken, ga dan langs bij de studie-en trajectbegeleider van jouw opleiding. We bevelen zo een gesprek warm aan zodat je met een goed gevoel uit de opleiding kunt vertrekken:
Gevolgen van uitschrijving
Ben je overtuigd van jouw keuze om te stoppen met de opleiding die je volgt, dan kun je onderaan deze pagina uitschrijven. Uitschrijven heeft een aantal gevolgen voor onder andere jouw studiegeld, groeipakket, leerkrediet ... Via de volgende links kun je nalezen wat de gevolgen zijn en welke data hierbij belangrijk zijn:
Wens je je studies bij VIVES stop te zetten en denk je eraan om een opleiding binnen een andere hogeschool te volgen?
Wanneer je als bachelor- of graduaatstudent binnen hetzelfde academiejaar inschrijft voor een bachelor- of graduaatsopleiding met een diploma- of creditcontract aan een andere instelling van de Associatie KU Leuven (KU Leuven, LUCA, Odisee, Thomas More, UCLL of VIVES), moet je het vaste gedeelte van het studiegeld niet opnieuw betalen (€115,80 voor beursstudenten of €253,60 voor bijna-beurs- of niet-beursstudenten).
Het vaste bedrag moet je dan enkel aan VIVES betalen. Je ontvangt hiervoor een heroriënteringsattest.
En wat met je kot?
Zet je je studies stop, dan kan je altijd je huurovereenkomst beëindigen, zelfs al staat dit niet of anders in de huurovereenkomst. De huurovereenkomst opzeggen doe je via een aangetekend schrijven én per e-mail. Je bezorgt aan de verhuurder eveneens een bewijsstuk van de onderwijsinstelling m.b.t. stopzetting studies. Je opzeggingstermijn van twee maanden, begint op de eerste dag van de kalendermaand na de maand waarin de opzegging werd gedaan.
Vb. Nancy doet haar opzeg op 28 november 2019, haar opzeg gaat in op 1/12/2019. Dit wil zeggen dat Nancy de huur van december en januari nog moet betalen.
Je kan er ook voor kiezen om je kot onder te verhuren aan een andere student. Daar heb je wel schriftelijke toestemming van je kotbaas voor nodig. Als je die op zak hebt kan de huisvestingsdienst van Stuvo je verder helpen. Geef ons je kamergegevens door. Wij voegen je adres toe aan de lijst van kortverblijven die we verspreiden onder geïnteresseerde (uitwisselings‐)studenten.
Inschrijven bij de VDAB
Indien je je studies stopzet, schrijf je dan zeker in bij de VDAB als werkzoekende. Verdere info hierover kun je bekomen op de website www.centenvoorstudenten.be en bij de VDAB.
Definitief uitschrijven
Om je definitief uit te schrijven, klik op de knop hieronder.
(indien je niet kunt aanmelden gelieve contact op te nemen met [email protected] of [email protected])
We wensen je, namens iedereen bij VIVES, veel succes bij jouw verdere studieloopbaan of werk.