Elke werkruimte van onze hogeschool is uitgerust met een wifi-netwerk. Je kunt dus in deze ruimtes met je eigen toestel verbinding maken met het draadloze Internet. De mogelijkheid om draadloos te printen op één van de printers van de school is ook mogelijk.

Inloggen op het draadloos netwerk

In VIVES zijn drie verschillende draadloze netwerken beschikbaar: campusroam, eduroam en VIVES-GUEST. Hieronder leggen we je het verschil tussen de drie netwerken uit.

campusroam

Dit is het draadloze netwerk voor VIVES-personeel en VIVES-studenten. Het geeft naast internet ook toegang tot interne toepassingen. Dit is ook bruikbaar in andere campussen van de Associatie. Gebruik bij voorkeur Campusroam.

eduroam

Dit is een wereldwijd netwerk waardoor je op veel plaatsen op internet kan. Eduroam is een internationaal project dat staat voor “EDUcational ROAMing”. Het is een project dat studenten en personeelsleden toelaat gratis draadloos verbinding te maken met het internet in alle hogescholen en universiteiten (ook in het buitenland) die eduroam aanbieden. Een overzicht van de locaties is beschikbaar op de websites www.eduroam.be of www.eduroam.org. Iedereen kan met zijn VIVES-account verbinding maken met het draadloos netwerk in andere instellingen waar eduroam aangeboden wordt.

VIVES-GUEST

Dit netwerk is bedoeld voor externen en voorzien van een disclaimer. De toegelaten diensten en snelheid zijn beperkt. Dit kan eventueel ook als tijdelijke oplossing dienen als Campusroam en Eduroam (nog) niet lukken.

Hoe instellen?

campusroam en eduroam

Verbind eerst via Wifi VIVES-GUEST (zie hieronder) of via jouw mobiele netwerk (3G/4G). Als je verbonden bent, voer dan de volgende stappen uit:

  • Android-gebruikers: installeer de Eduroam CAT App via de Google Play Store en start de app;
  • niet-Android-gebruikers: surf naar www.vives.be/cat (of gebruik onderstaande QR-code). Download de installer en voer uit.

Om in te loggen voer je een username en password in. Je username vorm je als volgt:

Vervang in bovenstaande username telkens het nummer door jouw persoonlijke nummer. Bij Password voer je het wachtwoord in dat je koos tijdens de activatie van je account. Nu kun je met campusroam of eduroam verbinden.

Als het niet lukt via de Cat-tool dan kan je proberen manueel te verbinden

VIVES-GUEST

Inloggen is het eenvoudigst van de drie draadloze netwerken, maar met de minste mogelijkheden en snelheid en veiligheid:

  • gewoon verbinden met VIVES-GUEST
  • surf naar bv. www.vives.be
  • ga akkoord met de voorwaarden
  • klik op doorgaan