De Virtual Desktop Infrastructure (VDI) is de virtuele omgeving die je toelaat om een virtuele Windows-omgeving op je computer te openen waarmee je toegang hebt tot je VIVES-bureaublad en VIVES-documentenbibliotheek.

Praktische informatie

Met de VDI kan je op je computer een virtuele Windows-omgeving opladen. Met die virtuele omgeving heb je dan ook toegang tot je documenten op de server, maar ook tot bepaalde toepassingen die centraal geïnstalleerd werden, zoals Office 365. Werk je met een Mac, dan kan je op die manier op een Windows-omgeving werken en zo alle functionaliteiten van de Office-toepassingen gebruiken.

Klik op deze knop om de virtuele omgeving op te starten:

  • log in met je VIVES-gebruikersnaam (r-nummer) en wachtwoord.
  • er wordt gevraagd om de Citrix Workspace App (vroegere naam: Citrix Receiver) te detecteren. Indien die niet gevonden wordt op je pc, dan zal je gevraagd worden om die te installeren.
  • wanneer dit gebeurt, kun je de VDI openen door op Citrix Storefront te klikken op één van de blauwe computerschermen waarop Office 2019 of Office 365 vermeld staat.
  • daarna opent een nieuw venster waarop je VIVES-bureaublad wordt geopend. Je hebt nu toegang tot jouw VIVES-omgeving (Windows) en toepassingen zoals Office 2019 of Office 365.

Tip: kies bij Citrix Storefront voor de Office 365-knop omdat updates automatisch in de versie van Office 365 zitten.

Problemen en vragen?

Ervaar je nog een probleem of heb je nog een specifieke vraag, ga dan even naar de Servicedesk.