De Webshop is de omgeving die in het afstandsonderwijs gebruikt wordt voor het bestellen van schriftelijke cursussen en handboeken.

Praktische informatie

Via de webshop kun je als student afstandsonderwijs jouw studiemateriaal bestellen. Dit gaat over zowel handboeken als cursussen. Je kunt kiezen tussen een digitale versie of een gedrukte versie van de cursus. Je kan je bestelling per post laten opsturen naar je thuisadres (na betaling van verzendingskosten) of je kan je bestelling ook laten leveren in een Standaard Boekhandel bij jou in de buurt (zonder extra kosten).

Toegang

  • Klik op de knop 'Webshop'.
  • Klik op 'Inloggen met VIVES-account'.
  • Log in met je VIVES-account (r-nummer) en wachtwoord, in combinatie met de MFA.
  • Daarna ben je ingelogd op de webshop.

Help en training

Hieronder vind je de uitgeschreven handleiding voor de webshop. Wil je nog eens goed kijken hoe alles er uitziet? Bekijk dan de instructievideo.

Inloggen

Als student afstandsonderwijs kan je via onze webshop studiemateriaal aankopen. Je kan zowel handboeken als cursussen online aankopen. Om toegang te krijgen tot de webshop log je in met je r-nummer en je wachtwoord. We raden aan om Google Chrome te gebruiken als webbrowser en je bestelling te plaatsen via een vaste computer of laptop (en dus niet via een smartphone of tablet). Studiemateriaal aankopen zal mogelijk zijn vanaf 9 september 2022. Een aantal docenten werkt met een e-syllabus (deze wordt ontwikkeld in de tool VitalSource en wordt geopend in de tool Bookshelf). Deze kan niet aangekocht worden via deze webshop, maar via https://web.vives.be/cursusshop/. Je docent zal melden als er voor het desbetreffende opleidingsonderdeel een e-syllabus moet aangekocht worden. De handleiding voor het aanmaken van een account, het aankopen en gebruiken van een e-syllabus kan je terugvinden op www.vives.be/nl/studeren/tools/vitalsource.Ben je nieuw bij VIVES? Na inschrijving kan het 2 à 3 dagen duren vooraleer je toegang hebt tot de webshop.

Overzicht studiemateriaal

Nadat je bent ingelogd, krijg je een overzicht van het studiemateriaal van de opleiding die je volgt.

  • Heb je je ISP (= individueel studieprogramma) reeds samengesteld, dan zie je enkel het studiemateriaal van jouw traject.
  • Moet je je studieprogramma nog samenstellen, dan zie je voorlopig alle studiemateriaal van je opleiding. Koop enkel het studiemateriaal dat je dit academiejaar nodig hebt. Om zeker te zijn dat je het juiste studiemateriaal aankoopt, raadpleeg je best op voorhand de studiewijzer of ECTS-fiche (ECTS = European Credit Transfer System) van elk opleidingsonderdeel via het technisch overzicht van ons onderwijsaanbod.
  • Wens je studiemateriaal aan te kopen voor een opleidingsonderdeel dat niet op je ISP staat? In de webshop kan je links bovenaan zoeken op OPO-code (OPO = opleidingsonderdeel) of OLA-code (OLA = onderwijsleeractiviteit). Via onderwijsaanbod kan je de ECTS-fiche van elk opleidingsonderdeel raadplegen. Bij elk opleidingsonderdeel vind je de OPO- en OLA-code(s).
  • Ben je ingeschreven voor een creditcontract? Dan zie je pas je studiemateriaal nadat je creditcontract is goedgekeurd.

Bestelling

Via de webshop kan je selecteren welk studiemateriaal je wenst aan te kopen. Bij de aankoop van cursussen kan je kiezen tussen een digitale of een geprinte versie. Bestel je de geprinte versie, dan krijg je automatisch toegang tot de digitale cursus. Koop enkel het studiemateriaal voor de opleidingsonderdelen die je dit jaar volgt. Aangekochte cursussen kunnen niet worden geretourneerd. Handboeken en geprinte cursussen kan je thuis laten leveren (leveringskosten België: 5 euro; Nederland, Luxemburg en Frankrijk: 10.95 euro) of afhalen in een Standaard Boekhandel bij jou in de buurt (gratis).

Ben je een student met kmo-portefeuille? Dan neem je vooraleer je een bestelling plaatst contact op met [email protected] voor de concrete procedure.

Betaling

De betaling van het studiemateriaal gebeurt online (met kredietkaart of bankkaart). Opgelet: sluit na betaling het betalingsvenster niet af. Je wordt automatisch teruggestuurd naar onze webshop. Bij vroegtijdige afsluiting zal je bestelling niet correct worden verwerkt. Zodra je betaling geregistreerd is, ontvang je een bevestigingsmail en krijg je toegang tot het digitale cursusmateriaal. Op de startpagina van de webshop kan je dan de aangekochte cursus(sen) downloaden.

In sommige gevallen neemt de werkgever de kost van de opleiding voor zijn rekening. Het is echter niet mogelijk om de aankoop van studiemateriaal via facturatie te regelen. Wanneer je werkgever bereid is tussen te komen in de kostprijs van jouw opleiding, raden wij jou aan om via een onkostennota de aankoop terug te vorderen bij je werkgever. Je kan via de webshop zelf een betalingsbewijs afdrukken (via de knop “mijn bestellingen” rechts bovenaan).

Levering

Heb je gekozen voor thuislevering of afhaling? Dan kan je online de status van je bestelling verder opvolgen (via “mijn bestellingen”). We proberen het studiemateriaal in piekperiodes (september-oktober) binnen de 7 werkdagen en in dalperiodes binnen de 5 werkdagen te leveren (bij jou thuis of in een afhaalpunt naar keuze). Voor een aantal handboeken is er een langere leveringstermijn mogelijk. Je ontvangt een mail zodra (een deel van) je bestelling is verstuurd naar je leveringsadres of afhaalpunt.

Problemen en vragen?

Ervaar je nog een probleem of heb je nog een specifieke vraag, ga dan even naar de servicedesk. Heb je algemene vragen over de webshop of heb je na 10 werkdagen je bestelling nog niet ontvangen? Neem dan contact op met [email protected].