Persoon met gsm achter laptop

Op deze pagina vind je een handig overzicht van alle digitale tools die in afstandsonderwijs gebruikt worden. Daarnaast vind je een knop om naar veel gestelde vragen (FAQ) over afstandsonderwijs door te klikken.

Op het algemeen startpunt vind je toegang en ondersteuning voor alle andere tools, waaronder Toledo, KU Loket, de webmail, Office 365 en je VIVES-account beheren. Een aantal van die tools kan je ook onmiddellijk openen via de rechtstreekse koppelingen op deze pagina.

Heb je de ICT-introductiesessie niet kunnen bijwonen?

Via de volgende koppeling kan je de ICT-introductiesessie bekijken waarin alle belangrijke tools worden besproken. De uitleg over square en de webshop voor afstandsonderwijs vind je vanaf minuut 50:15.

Bekijk hier de webinar van de ICT-introductiesessie >

Examen afleggen in afstandsonderwijs

Informatie over examens in afstandsonderwijs, vind je op flexibel examen afleggen.

FAQ VIVES op afstand

Alles wat je wil weten (of toch veel) over de organisatie van afstandsonderwijs in VIVES. In de afstandsonderwijs FAQ vind je verschillende vragen die studenten van VIVES op afstand vaak stellen. Deze vragen zijn ondergebracht in verschillende stappen die studenten tijdens hun opleiding maken.

Servicedesk

Voor veelgestelde vragen rond IT-problemen kun je altijd terecht op onze Servicedesk. Je vraag wordt doorgestuurd naar een van onze medewerkers, die vervolgens met jou contact opneemt.

ICT-gebruikersafspraken

Als student van VIVES kun je vrij gebruikmaken van de computer- en netwerkfaciliteiten van onze hogeschool. Lees de afspraken voor het gebruik van het netwerk.