Academic Software is het platform waar je de meest recente software kunt downloaden die nodig is voor jouw studie aan VIVES. Het lijkt wel de Netflix van de studentensoftware. Zo goed als alle softwarepakketten die je nodig hebt of gewenst zijn tijdens een opleiding, zijn via Academic Software beschikbaar. De prijs is laag gehouden. Op die manier willen we de veiligheid van ons netwerk garanderen

Er is ook heel veel software voorzien voor niet-IT opleidingen. Via je VIVES-account krijg je toegang tot Academic Software. Deze software is er voor studenten en docenten, en mag vanzelfsprekend ook legaal op je eigen laptop worden geïnstalleerd. Zo wordt lessen volgen met je laptop een stuk eenvoudiger, en is deze software ook beschikbaar tijdens het studeren.

Kostprijs

Een abonnement op Academic Software is verplicht leermateriaal voor elke student. De kostprijs voor academiejaar 2022-2023 bedraagt 26,90 euro en wordt aangerekend via de hogeschoolfactuur.

Aanbod

Uit de volledige lijst aan softwaretitels stelde VIVES een pakket van 140 titels samen. Naast pakketten die je specifiek voor je opleiding nodig hebt, zijn onder andere volgendetitels in het VIVES-pakket van Academic Software inbegrepen:

  • Office 365 online en lokale installatie,
  • een OneDrive-opslagruimte van 1 TB,
  • McAfee Antivirus,
  • LinkedIn Learning met tal van instructiefilmpjes en oefenmateriaal om o.a .Word, Excel, PowerPoint en Adobe InDesign te leren,
  • toegang tot de voorleessoftware Alinea,
  • SPSS: software voor Statistische analyses.

Daarnaast kun je nog een aantal softwarepakketten bijkopen via Academic Software aan betaalbare prijzen. Zo vind je er Adobe Creative Cloud aan een zeer voordelige prijs.