Op deze pagina vind je een handig overzicht van alle digitale tools die je tijdens je opleiding nodig kunt hebben. Voor de meeste van deze tools zijn ook aparte pagina's met tips en handleidingen beschikbaar.

Ben je een student op afstand, bekijk dan het startpunt afstandsonderwijs. Je vindt er een aantal extra tools en een lijst met veelgestelde vragen rond studeren op afstand.

Kennismaking met de VIVES ICT-systemen voor nieuwe studenten

Tijdens je opleiding in VIVES zal je gebruik maken van heel wat ICT-systemen. Hier op het startpunt krijg je een overzicht van alle ICT-systemen die in VIVES worden gebruikt met praktische informatie en ondersteuning. We hebben de informatie over de belangrijke ICT-systemen die je nodig hebt om je opleiding te starten en (online) lessen te volgen gebundeld in een online game die je zelfstandig thuis kan spelen.

Benieuwd? Klik dan door naar de digitale ICT-intro om dit spel te spelen!

Online les volgen

In VIVES zijn er lokalen uitgerust met specifieke software en hardware zodat je van thuis uit de les kan volgen. Er zijn verschillende types streaminglokalen die werken met Blackboard Collaborate alsook hybride lokalen waarbij gebruik gemaakt wordt van MS Teams Rooms. We hebben een speciale pagina ontwikkeld met heel wat praktische informatie, handleidingen, maar ook een pak studietips om je hierbij te ondersteunen.

Online examen afleggen met xToledo

Indien je tijdens de examenperiode van januari een digitaal examen moet afleggen dat opgesteld is als een toets in Toledo, dan zal je dat examen waarschijnlijk afleggen in de online examenomgeving xToledo. Vanuit je opleiding krijg je hierover dan de nodige informatie. Een examen georganiseerd met xToledo kan daarnaast extra beveiligd worden door gebruik te maken van Respondus LockDown Browser of van Proctorio. Alle informatie die je nodig hebt kan je vinden via de knop hieronder. Je vindt er o.a. een handleiding en je krijgt ook de mogelijkheid om die online examenomgeving even uit te testen aan de hand van een eenvoudige proeftoets.

Meer info of handleidingen over de communicatietools nodig? Bekijk dan de wegwijspagina's die bij deze toepassingen horen:

Meer info over hoe je je VIVES-account kunt beheren, hoe je je uurrooster kunt raadplegen en hoe je je persoonlijke map gebruikt, vind je hieronder. De VIVES-tutorial geeft je meer informatie over onderzoeksvaardigheden (bijv. in het kader van een opdracht) en digitale competenties.

Hogeschool VIVES werkt samen met Academic Software (deel van de Signpost Groep) voor het aanbieden van heel wat softwarepakketten. Meer info hierover en handleidingen rond bepaalde softwarepakketten vind je op de volgende pagina's:

Meer informatie over de bibliotheekcatalogus en de enquêtetool van VIVES vind je hier:

Ondersteuning

Meer informatie en handleidingen over Digitale School en de collaboration rooms vind je hier:

Meer weten?

Op de volgende pagina's vind je meer informatie over het praktisch gebruik van technologie op de campus en tijdens je opleiding:

Servicedesk

Voor veelgestelde vragen rond IT-problemen kun je altijd terecht op onze Servicedesk. Wij helpen je daar graag zo snel mogelijk op weg. Je vraag wordt doorgestuurd naar een van onze medewerkers, die vervolgens met jou contact opneemt.

ICT-Gebruikersafspraken

Als student van VIVES kun je vrij gebruikmaken van de computer- en netwerkfaciliteiten van onze hogeschool. Lees de afspraken voor het gebruik van het netwerk.