Jouw online leeromgeving

Toledo is het intranet voor alle studenten van VIVES. Je vindt er een overzicht van alle opleidingsonderdelen waar je voor bent ingeschreven en bijhorende cursussen. Je kunt er ook contact opnemen met je docenten en de laatste mededelingen raadplegen die bij je opleiding horen alsook via Blackboard Collaborate deelnemen aan online meetings. Toledo staat voor TOetsen En Leren Doeltreffend Ondersteunen.

2 studenten achter laptop

Een centrale omgeving waar je alle informatie terugvindt

Voor elk opleidingsonderdeel dat je volgt, is er automatisch een omgeving in Toledo voorzien waarin alle aanvullende informatie beschikbaar is, zoals de studiewijzer, presentaties die de docent in zijn lessen heeft gebruikt... Ook kun je via die weg rond bepaalde inhouden uit een opleidingsonderdeel met medestudenten discussiëren.

Nieuw sinds mei 2020 is Blackboard Collaborate waarbij de docent online meetings (videochat) kan organiseren binnen de Toledo-cursus. Hierbij zijn extra functionaliteiten aanwezig zoals delen van het computerscherm en op een whiteboard brainstormen rond bepaalde ideeën.

Naast Toledo-cursussen (die bij een opleidingsonderdeel horen) heb je vaak ook toegang tot community's. Dit kan bijvoorbeeld een omgeving zijn waar algemene informatie of documenten kunnen geraadpleegd worden over de opleiding die je volgt. Denk bv. aan documenten voor je stage of contactgegevens van de stagebegeleider of je studie- en trajectbegeleider.

Man met hoofd op toetsenbord laptop

Hoe gebruik je Toledo?

Omdat Toledo de elektronische leeromgeving is waar je voor al je opleidingsonderdelen mee aan de slag zal gaan, zijn er enkele praktische afspraken bij het werken met Toledo:

  • Raadpleeg je Toledo-omgeving elke werkdag. Via de berichten (mededelingen) en updates kan je zo heel tijdig zien welke documenten zijn toegevoegd en of je bepaalde zaken moet voorbereiden tegen een lesdag
  • Kijk bij het begin van het academiejaar zeker na of je voor elk van de opleidingsonderdelen die op je individueel studieprogramma (ISP) staan ook effectief een Toledo-cursus terugvindt in je Toledo-omgeving. Dit proces gebeurt automatisch, maar indien een cursus zou ontbreken, dan neem je contact op met je studietrajectbegeleider.
  • Bij wijziging of een fout in je ISP, kan het zijn dat je in je Toledo-omgeving nog cursussen hebt staan die niet (meer) op je ISP staan. Hiervoor schrijf je je dan best zelf manueel uit. Ondersteuning hierbij vind je in het bijhorende filmpje op deze pagina.

Om in te loggen in Toledo, gebruik je VIVES-gebruikersnaam (r-nummer) en je wachtwoord om aan te melden.

Online examenomgeving: xToledo

xToledo is de online examenomgeving van de Associatie KU Leuven waar een toets of een opdracht met Toledo-tools kan afgelegd worden en waarbij de voortgang van de toets zichtbaar is voor de docent. Dat examen kan daarnaast extra beveiligd worden met de online toezichtstool Proctorio.

Meer info over xToledo >

Hulp en training

In de volgende filmpjes verken je het Toledo-portaal, de opbouw van een Toledo-cursus en wat je in een Toledo-community kan terugvinden.

Om aan de slag te gaan met Blackboard Collaborate bekijk je onderstaande handleiding. Daarin wordt uitgelegd hoe je kan deelnemen aan een sessie in Blackboard Collaborate.

Quickstarter-BlackboardCollaborate.pdf

Ondervind je problemen? Er is een uitgebreide helppagina beschikbaar van Blackboard Collaborate. Je vindt er bijvoorbeeld uitleg hoe je toestemming kan geven aan de browser om je webcam te activeren.

Problemen en vragen?

Ervaar je nog een probleem of heb je nog een specifieke vraag, ga dan even naar de servicedesk!