Je kan je inschrijven voor een professionele Nederlandstalige bachelor-na-bachelor opleiding als je voldoet aan twee voorwaarden: een diplomavoorwaarde en een taalvoorwaarde. Je hoeft er geen leerkrediet voor in te zetten, omdat je een banaba niet kan volgen als basisdiploma. Op deze pagina lees je meer over de toelatingsvoorwaarden om je aan VIVES in te kunnen schrijven voor een bachelor-na-bacheloropleiding:

1. Diplomavoorwaarde

Als algemene toelatingsvoorwaarde voor een bachelor-na-bacheloropleiding geldt een bachelordiploma of hiermee gelijkwaardig geacht diploma van een hogeschoolopleiding. Daarnaast kan een geschiktheidsonderzoek doorlopen worden als de kandidaat-student in het bezit is van een diploma van een andere bacheloropleiding dan deze die rechtstreeks toegang geven tot de bachelor-na-bacheloropleiding. In de programmagids wordt vermeld welke specifieke diploma’s rechtstreeks toegang verlenen tot een bachelor-na-bacheloropleiding.

In het studiegebied Onderwijs gelden er een aantal uitzondering met betrekking tot de diplomavoorwaarden. Indien je hier meer informatie over wenst, neem dan contact op met [email protected]

2. Taalvoorwaarde

Je voldoet aan de taalvoorwaarden als je één van deze taalattesten kan voorleggen:

  • Niveau 5 bij ILT-KU Leuven/KUB/HUB/UGent/Linguapolis,
  • Richtgraad 3 van het CVO (Vantage Level),
  • ITNA-test (B2),
  • PTHO-test,
  • Staatsexamen NT2,
  • CNaVT (B2).

Indien je slaagde voor één schooljaar in een Nederlandstalige onderwijsinstelling, voldoe je ook aan de taalvoorwaarden.