Je kan je inschrijven voor een professionele Nederlandstalige bachelor-na-bachelor opleiding als je voldoet aan twee voorwaarden: een diplomavoorwaarde en een taalvoorwaarde. Je hoeft er geen leerkrediet voor in te zetten, omdat je een banaba niet kan volgen als basisdiploma. Op deze pagina lees je meer over de toelatingsvoorwaarden om je aan VIVES in te kunnen schrijven voor een bachelor-na-bacheloropleiding:

1. Diplomavoorwaarde

Als algemene toelatingsvoorwaarde voor een bachelor-na-bacheloropleiding geldt een bachelordiploma of hiermee gelijkwaardig geacht diploma van een hogeschoolopleiding. Daarnaast kan een geschiktheidsonderzoek doorlopen worden als de kandidaat-student in het bezit is van een diploma van een andere bacheloropleiding dan deze die rechtstreeks toegang geven tot de bachelor-na-bacheloropleiding. In de programmagids wordt vermeld welke specifieke diploma’s rechtstreeks toegang verlenen tot een bachelor-na-bacheloropleiding.

In het studiegebied Onderwijs gelden er een aantal uitzondering met betrekking tot de diplomavoorwaarden. Indien je hier meer informatie over wenst, neem dan contact op met [email protected].

Kandidaat-studenten die hun diploma niet in Vlaanderen hebben behaald, dienen zich eerst te registeren via deze koppelingen:

opleidingen in VIVES Brugge en Oostende
opleidingen in VIVES Kortrijk, Roeselare en Torhout

Wanneer de registratie is voltooid, kan je je documenten uploaden en aanduiden voor welke opleiding je je graag zou inschrijven.

Het aanmeldingsformulier kan je - na registratie - altijd raadplegen via deze koppelingen:

opleidingen in VIVES Brugge en Oostende
opleidingen in VIVES Kortrijk, Roeselare en Torhout

Via deze koppeling kan je een handleiding voor bovenstaand aanmeldingsproces raadplegen.

Als jouw aanvraag succesvol is verzonden, zal de dienst toelating jouw documenten onderzoeken. Bij een positief resultaat, zal een brief van academische toelating worden uitgevaardigd. 

Dat document zal je nodig hebben tijdens het inschrijvingsproces en (eventueel) het aanvragen van een visum.

Een visumprocedure kan veel tijd in beslag nemen. Wees dat indachtig en begin dus zeker op tijd met jouw aanvraag.

Bij vragen kan er altijd contact worden opgenomen met [email protected].

2. Taalvoorwaarde

Je voldoet aan de taalvoorwaarden als je één van deze taalattesten kan voorleggen:

  • Niveau 5 bij ILT-KU Leuven/KUB/HUB/UGent/Linguapolis,
  • Richtgraad 3 van het CVO (Vantage Level),
  • ITNA-test (B2),
  • PTHO-test,
  • Staatsexamen NT2,
  • CNaVT (B2).

Indien je slaagde voor één schooljaar in een Nederlandstalige onderwijsinstelling, voldoe je ook aan de taalvoorwaarden.