Wil je graag je digital vaardigheden bijspijkeren om digitaal vaardig te zijn bij de start van je opleiding? Neem dan zeker deel aan de online cursus Digital Skills, bedoeld voor alle studenten aan alle opleidingen van VIVES. Op deze pagina vind je alle informatie en meld je je aan om de cursus vanaf september 2022 te volgen.

Online leerpad

Tijdens deze cursus worden praktische tools behandeld die je tijdens je opleiding nodig hebt. Aan de hand van een leerpad ga je zelf door de cursusinhoud, op eigen tempo. Elke VIVES-student uit elke bachelor- en graduaatsopleiding van elke campus is van harte welkom.

In het online leerpad worden o.a. de volgende vragen beantwoord:

  • Via welke tools kan ik online communiceren met studenten, docenten, externen?
  • Via welke tools kan ik samenwerken aan documenten?
  • Via welke tools kan ik een presentatie maken?
  • Via welke tools kan ik mijn data beschermen?

Fysiek & online kick-off

Op vrijdag 9 september 2022 van 12u00 tot 13u00 wordt er een kick-off georganiseerd op VIVES campus Kortrijk (gebouw onderwijs, lokaal 2.26). De kick-off wordt gestreamd waardoor je ze ook online kan volgen op dat moment. In deze hybride kick-off wordt het online leerpad toegelicht en ontdek je hoe je het online leerpad zelfstandig kan doornemen.

Kan je niet aanwezig zijn? De kick-off wordt opgenomen en nadien later beschikbaar gesteld.

Inschrijven

De cursus 'digital skills' is volledig gratis, maar aanmelden is wel verplicht tot en met woensdag 7 september 2022. Het online leerpad met de inhoud is beschikbaar voor het volledig academiejaar 2022-2023.

Op donderdag 8 september ontvangen alle ingeschreven studenten een e-mail met alle praktische informatie rond het online leerpad en de organisatie van de kick-off.

Inschrijven kan via het onderstaande online aanmeldformulier.

Vragen

Heb je vragen? Stuur gerust een mailtje naar [email protected].

Meld je aan voor de Summer School Digital Skills

Aanmelden kan tot en met woensdag 8 september 2022