Documenten die je aanmaakt in het kader van opdrachten kunnen heel groot zijn. Dan volstaan de gewone kanalen zoals Toledo en square niet om die documenten door te sturen. Zowel We Transfer als Belnet FileSender kunnen hierbij als oplossing dienen. Wil je meerdere bestanden in één keer versturen, dan maak je best een zip-bestand van de map met al je bestanden in.

Praktische informatie

Documenten worden in het algemeen ofwel via een opdracht in Toledo ingediend of via een item in Square (enkel voor afstandsonderwijs). Een filmpje dien je in via Kaltura (eventueel via YouTube). Als je de maximale uploadlimiet overschrijdt - in Toledo is dat standaard 250 MB, in square is dat 450 MB - dan kun je eerst proberen om je bestanden aan te passen naar een kleinere bestandsgrootte (bv. door afbeeldingen te comprimeren).

Mocht je uiteindelijk toch nog een bestand hebben dat die maximale grootte overschrijdt, dan kun je gebruik maken van Belnet FileSender. Hoe stuur je een document door?

  • Klik op de zwarte knop 'Belnet FileSender'.
  • Klik vervolgens op 'Aanmelden'; kies uit de instellingenlijst voor 'KU Leuven / Associatie KU Leuven' en meld je aan met je VIVES-account (r-nummer), je wachtwoord in combinatie met MFA.
  • Je kan vervolgens een document vanop je computer doorsturen.

Ook WeTransfer kan je gebruiken, maar de bestandsgrootte mag hierbij niet groter zijn dan 2GB.

Help en training

Bekijk de Quickstarter van Belnet FileSender voor meer informatie over deze toepassing.

Quickstarter_Belnet-FileSender.pdf

Wil je meerdere bestanden in één keer versturen, dan is het onhandig om één voor één elk bestand als aparte bijlage op te laden in Toledo, square of in BelNet FileSender. Bundel dan best je bestanden eerst in een zip-bestand en verstuur dan dat zip-bestand in één keer door. Informatie vind je in deze handleiding:

EenZipbestandMaken.pdf

Problemen en vragen?

Ervaar je nog een probleem of heb je nog een specifieke vraag, ga dan even naar de Servicedesk.