Digitaal startklaar aan je opleiding beginnen

Bij VIVES streven we ernaar elke student de nodige digitale startcompetenties bij te brengen. Aan de hand van een zelfscreening krijg je de mogelijkheid jezelf in te schatten bij elke digitale startcompetentie die verwacht wordt vooraleer je start aan een opleiding. Na het invullen van de zelfscreening ontvang je een gepersonaliseerd rapport waarin je ontdekt op welk niveau je jezelf inschat bij elke competentie.

Blijkt uit de zelfscreening dat je nog niet elke digitale competentie beheerst? Of ervaar je zelf nood aan het bijspijkeren van je digitale competenties? Geen nood, we helpen je graag! In VIVES krijg je toegang tot online leerpaden waardoor je elke digitale startcompetentie kan bereiken. We organiseren ook contactmomenten on-campus waar je vragen kan stellen over de toegang tot de online leerpaden, het doorlopen van deze leerpaden of het onder knie krijgen van digitale startcompetenties. 

De contactmomenten gaan door op onderstaande tijdstippen & locaties. Schrijf je in voor een van deze contactmomenten via de knop 'contactmomenten digitaal startklaar'. 

 • 11 september van 16u - 17u, VIVES campus Kortrijk, CoCon - centraal gebouw
 • 13 september van 16u - 17u, VIVES campus Kortrijk, CoCon - centraal gebouw
 • 14 september van 16u - 17u, VIVES campus Brugge, CoCon - 1e verdiep
 • 18 september van 16u - 17u, VIVES campus Brugge, CoCon - 1e verdiep
 • 20 september van 16u30 - 17u30, VIVES campus Kortrijk, CoCon - centraal gebouw
 • 25 september van 16u - 17u, VIVES campus Brugge, CoCon - 1e verdiep
 • 2 oktober van 16u30 - 17u30, VIVES campus Kortrijk, CoCon - centraal gebouw

hoe krijg ik als nieuw ingeschreven student toegang tot de online leerpaden?

STAP 1: het activeren van jouw VIVES-account.
Voor je aan de slag kan gaan op VIVES platformen moet je eerst je account activeren

STAP 2: tweestapsverificatie.
Na het activeren van je account, ben je verplicht een tweestapsverificatie te installeren. Dit is een extra beveiligingsstap (naast het ingeven van het wachtwoord) die je moet doorlopen wanneer je wil inloggen met je VIVES-account. Dit gebeurt aan de hand van de KU Leuven Authenticator App die je moet installeren op een smartphone of tablet.

STAP 3: toegang krijgen tot de online leerpaden in Toledo
Om toegang te krijgen tot de online leerpaden in de Toledo- community ‘Digitaal startklaar’, log je in op Toledo. Toledo is het elektronisch leerplatform van hogeschool VIVES. Doorloop onderstaande stappen:

 1. Surf in je webbrowser (bv: Google Chrome (voorkeur), Microsoft Edge) naar Toledo.
 2. Log in met je r-nummer of c-nummer en wachtwoord. 
 3. Neem het toestel (smartphone of tablet) waarop je de KU Leuven Authenticator app installeerde en open de app. Tik in de app op het scan-icoon en scan vervolgens de QR-code op je computerscherm. Geef vervolgens je PIN-code in, gebruik je vingerafdruk of je face-ID om te bevestigen via de app.
 4. Je bent nu succesvol ingelogd op Toledo en komt terecht in het Toledo-portaal.
 5. Open de community ‘Digitaal startklaar’. Lees in je resultatenrapport welke digitale competenties je kan verbeteren door het juiste leerpad op maat te doorlopen.

Heb je nog vragen of lukt het niet om bovenstaande stappen te doorlopen? Neem contact op met [email protected] of schrijf je in voor een contactmoment. 

Hoe krijg ik als niet-VIVES student toegang tot de online leerpaden?

Indien je als niet-VIVES student toegang wil verkrijgen tot de online leerpaden, kan je onderstaande stappen volgen. Hou er rekening mee dat de toegang voor niet-VIVES studenten maar voor een beperkte periode beschikbaar is, je niet kan inschrijven voor on-campus en dat de inhoud in deze leerpaden gericht zijn op nieuw ingeschreven studenten aan VIVES.

Om toegang te krijgen tot de online leerpaden als niet-ingeschreven student, vul je hieronder je persoonlijk mailadres in. Je ontvangt binnen de 2 werkdagen een activatiemail van [email protected] waarin je een c-nummer ontvangt. Belangrijk: controleer je SPAM-folder indien je de activatiemail niet ontvangt in je gewone mailbox.

Met dit c-nummmer kan je, na activatie van je account, inloggen op het leerplatform Toledo & de online leerpaden doorlopen. Volg de instructies in de activatiemail om je account te activeren. Eenmaal je account geactiveerd is, log je in op Toledo met je c-nummer & het wachtwoord dat je aanmaakte bij de activatie van je account. Zie hiervoor STAP 3: toegang krijgen tot de online leerpaden in Toledo bij het onderdeel ‘Hoe krijg ik als ingeschreven student toegang tot de online leerpaden’ op deze pagina’.

Aanvraag c-nummer

Logo Vlaanderen - EU - VIVES